MSZP: Az elnyomó hatalom fizessen a megalázott, kisemmizett rokkantnyugdíjasoknak!

2018. november 10. 14:25

„Aljas eszközökkel vették el a rászorulóktól a gondoskodást. És mindezt miért? Azért, hogy még többet tiborczozhasson el a pénzéhes hatalom” – írja a párt.

Az elnyomó hatalom kérjen bocsánatot, és fizessen a megalázott, kisemmizett rokkantnyugdíjasoknak! – olvasható az MSZP Országos Választmányának MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az elnyomó kormány 2010 óta megalázza azon embertársainkat, akik helyzetük miatt állami gondoskodásra szorulnak. Hat évvel ezelőtt a Fidesz gyűlöletkampányt indított, majd megalázó és embertelen felülvizsgálatokat követően, rokkantnyugdíjasok tömegeit zsebelte ki. Több százezer olyan embertől vettek el tízezreket, vagy mindent, akik nem lettek egészségesebbek, de az elnyomó hatalom az út szélére sodorta őket. Megaláztatás, elszegényedés, hajléktalanság, öngyilkosság. Ezek voltak a könyörtelen hatalom döntésének a következményei” – írják.

Az MSZP az embertelen felülvizsgálatok kezdete óta kiállt a rokkantnyugdíjasok mellett azzal a könyörtelen hatalommal szemben, amely aljas eszközökkel vette el a rászorulóktól a gondoskodást. És mindezt miért? Azért, hogy még többet tiborczozhasson el a pénzéhes hatalom. Most 2018-ban, egy régen eltemetett testület, az Alkotmánybíróság életjeleket adott, és kimondta, hogy az Orbán-kormány megsértett egy európai emberi jogi szerződést, így jogellenesen vette el rengeteg rászoruló honfitársunk rokkantnyugdíját” – folytatódik a közlemény.

Az elnyomó hatalom kérjen bocsánatot, és fizessen a megalázott, kisemmizett rokkantnyugdíjasoknak! Nekünk, mint a legnagyobb Európa-párti erőnek ezek után az a dolgunk, hogy az embertelen hatalmon számon kérjük a történteket, bocsánatkérésre, a kárpótlás és kárrendezés azonnali megkezdésére szólítsuk fel őket” – fogalmaznak.

Az MSZP a maga részéről, az érintett szakmai szervezetekkel történt egyeztetést követően, az erről szóló jogszabálytervezet benyújtásával fog hozzájárulni a gyors és teljes kőrű kártalanításhoz. A kártalanítás alapja: visszamenőleg egy összegben visszafizetni a megvont rokkantnyugdíj teljes összegét, annak kamatait a megalázott embereknek, vagy örököseiknek” – zárul a közlemény

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138422