Nekem nem Lázár-, hanem lopásfóbiám van

2018. november 10. 14:36

Márki-Zay Péter
Sztárklikk

Higgyék el, Lázár János nem lenne kívánatosabb vezető az ország élén, mint Orbán Viktor. Interjú.

„Ennek a Simonka-ügynek lehet dominó hatása?

Nem hiszem. A rendszer logikájából inkább arra következtetek, hogy ez egy üzenet a korrupt fideszes politikusoknak: a Főnök nem tűri a konkurenciát. Ez persze csak az én tippem. Tehát nem hiszek abban, hogy innentől kezdve minden fideszes korrupciót fel fognak tárni. Ami egyébként az Elios-ügyet illeti: azt elég alaposan körbejárta az OLAF és Hadházy Ákos is. Hogy ebben az ügyben megszüntetik a nyomozást, az a jogrendszer lábbal tiprása. Teljesen egyértelmű, hogy ott korrupció történt. Tiborcz István szerepe egyértelmű, mint ahogy senki nem cáfolta azt sem, hogy Lázár János az egyike azon öt politikusnak, akit korrupció miatt kitiltottak az Egyesült Államokból.

Időről-időre belebotlunk Lázár nevébe ebben a beszélgetésben, pedig én volt, amikor azt hittem – azután, hogy Lázár kiesett a pikszisből - , hogy létrejöhet egy Botka-Lázár-Márki-Zay szövetség, itt a Dél-Alföldön…

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, semmiféle korrupt politikussal, sem kormánypártival, sem ellenzékivel nem szeretnék semmilyen szövetséget. A vásárhelyi emberek a tizenhat év alatt testközeli tapasztalatot szereztek arról, hogy milyen vezető Lázár János. Higgyék el, Lázár János nem lenne kívánatosabb vezető az ország élén, mint Orbán Viktor.

Ha már ilyen nagy harcban van a korrupcióval: a nyolc hónap alatt hány feljelentést tett, és hány ért célba?

Sokat, és egy sem ért célba. Egyetlen sikerem egy sajtó helyreigazítási kérelem volt, amelyet le kellett közöljön a Délmagyarország. Éppen ezért nagy reményeim nincsenek afelől a mai Magyarországon, hogy a rendőrség majd nyomozni fog a Fidesz kitartottjai ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138424