Az európai politika is Orbán Viktorról szól

2018. november 8. 12:34

Orbánnal kampányol Guy Verhofstadt: az EU-s liberálisok vezetőjének a magyar miniszterelnök arcképét kellett segítségül hívnia, hogy az övét megjegyezzék. A saját arcával nem sokra menne, az egy züllött erkölcsi és szellemi állapot mementója.

Ma Orbán Viktor a legsikeresebb politikai brand Európában. A támogatói éppúgy az arcképével kampányolnak, mint az ellenfelei. Identitásképző elem lett, Orbán Viktortól való közelséggel vagy távolsággal határozzák meg magukat az európai politikusok.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy platós autó járja be Brüsszel utcáit, amit Orbán arcképe díszít. Igen,

az európai liberálisok vezérének Orbánra van szüksége, hogy láthatóvá váljon.

Ma Orbán neve egy erős hívószó, az ő arcával és nevével lehet embereket megmozgatni. A magyar miniszterelnökkel lehet mozgósítani a szélsőséges liberálisokat, a kereszténységgel és a nemzeti érzéssel szemben ellenséges szavazókat, azaz Verhofstadt bázisát.

Feleslegesen táplálnak illúziókat az Orbán-kritikusok azt illetően, hogy a Fideszt kizárja a néppárti frakció. Eszük ágában sincs kizárni a Fideszt, mármint, ameddig a józan ész és a jól felfogott politikai érdek vezeti a frakció többségét. A Fidesz nélkül nehéz lenne elhitetni az európai választókkal, hogy a Néppárt tagpártjai nem pusztán kínos örökségként cipelik magukon a kereszténydemokrata címkét. A Fidesz adja meg a legnagyobb frakció politikai élét, keresztény jellegét; a kevés önazonos párt egyike,

a Fidesz nélkül a Néppárt csak egy jellegtelen gittegylet lenne.

A Néppártban helyet foglaló tagpártok jelentős részének éppúgy nincs mondanivalója a választók számára, mint a liberálisoknak. Egy középszerű, bugyuta mesében hisznek, ami a minden irányban nyitott határokról, a színes Európáról, a kultúrák egyenértékűségéről, az idegen szépségéről szól éppen úgy, mint a liberálisoké. Helyettük is a Fidesz kell elmesélje az európai népek meséjét, ami a hagyományok fontosságáról, a kereszténység egyedülállóságáról és elsőségéről, a nemzetek Európájáról szól. Ami azzal ad a legtöbbet a világnak, ha olyan marad, amilyennek a keresztény évszázadok formálták.

Annak a politikai garnitúrának, akit Verhofstadt vagy Macron képvisel, nincs semmilyen identitása, és azt szeretnék, ha másnak sem lenne. Magukat Orbán Viktor ellenében határozzák meg, ők megtestesítik mindazt, ami nem Orbán Viktor, bármi is legyen az.

Verhofstadt az említett sajtótájékoztatóra megával vitt fenyegetőleg egy Benedek Márton nevű kiszáradt paszulykarót. Arra a fadarabra támaszkodva mondta el, hogy nem csak ő gyűlöli a magyar miniszterelnököt engesztelhetetlenül, hanem létezik egy jelentős politikai mozgalom Magyarországon, amelyik szemben áll a Fidesz politikájával, csak a választási szerencse még nem kedvezett nekik.

De majd a reklámpanó a hatalomba repíti a paszulykarót és barátait! Ezen a panón egy erős arc és egy arcpirító hazugság áll egymás mellett. A megtévesztés legjobb eszköze, ha félig igazat mondasz. Egy magyar ember arca mellé oda tették a rút hazugságot: „Kezdetben csak a mi pénzünkre utazott, most már Európa egységére tör.” A mi pénzünk. Európa egységére tör. Milyen fölényeskedő arrogancia: a „mi pénzünk”.

Verhofstadt hazudik. Soha egy fillért nem kapott Magyarország az „ő” pénzükből. Mi mindennek megfizettük az árát, a miénkből lakattuk jól a nyugati szövetségeseinket, a mi piacaink megnyitásával busás haszonra tettek szert. Az uniós forrás pedig nem adomány, az a nekünk járó rész, az a mi pénzünk.

Európa egységét pedig azok fenyegetik, akik a keresztény identitás helyett egy újat szeretnének ránk erőltetni. Akik a fogyatkozó európaiak helyébe idegeneket telepítenének. 

Nem hiszem, hogy ettől a kampánytól Orbán Viktor vagy a Fidesz megretten, tulajdonképpen ez is csak a magyar miniszterelnöknek és a partjának kedvez. Senki másról nem szól az európai és a magyar politika, csak Orbán Viktorról.

A keresztényi és a nemzeti gondolat ellenségei egy zoknibábot látnának legszívesebben Magyarország élén, de a magyaroknak felismerték mi az érdekük. Ma nincs is alternatívája a Fidesznek vagy Orbán Viktornak Magyarországon. Kinek engednénk át Orbán Viktor helyét, hogy a magyarok érdekében a világ vezetőivel, az orosz, a kínai, a török elnökkel, a német kancellárral tárgyaljon? Történelmi időket élünk, az ellenségeink pedig újra egy Károlyit ültetnének a miniszterelnöki székbe. Van is erre a szerepre alkalmas jeletkező több is. Ez ma ugyan olyan veszélyekkel fenyegetne, mint 100 éve.

Ezek a rettenetes külsejű és rettenetes szellemiségű figurák a magyar miniszterelnök ellen fenekednek. Gyűlölik, amit képvisel.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138299

Ajánljuk még a témában