Mihez kezdenek a demokraták a képviselőházi többséggel?

2018. november 9. 19:39

Pap Szilárd István
Mérce

Trump elnökségének két éve egyébről sem szólt ugyanis, mint a sorozatos médiabotrányokról, újságírói leleplezésekről.

„Trump elnökségének két éve egyébről sem szólt ugyanis, mint a sorozatos médiabotrányokról, újságírói leleplezésekről. Ezeket képviselőházi jogkörökkel persze sokkal tüzetesebben fel lehet tárni, de ha az eddigiektől nem omlott össze a republikánusok támogatottsága, akkor a jövőbeliektől sem fog. Kell tehát valami más is, ami mindezt kiegészíti.

És itt mondja a sandersista szárny, hogy egy inspiráló, koherens politikai vízióra van szükség, amely nem csupán mérsékeltebb formába önti a republikánusok politikáját, hanem megalkuvás nélkül képvisel társadalmilag fontos ügyeket: mindenkire kiterjedő állami egészségbiztosítás, tandíjmentes felsőoktatás, igazságügyi reform, stb. Vagyis: a politikai gondolatok, szakpolitikák szintjén is kellene mondani valamit.

A sandersistákat ilyenkor azzal szokták vádolni, hogy túl szélsőséges, többséget megnyerni nem tudó állításokat fogalmaznak meg. Ez sokszor tényszerűen hamis: a teljes körű állami egészségbiztosítás támogatottsága például a hetven százalékot is meghaladja. Másrészt pedig ellenzékben egy pártnak épp olyan javaslatokat kellene tennie, amelyek kirajzolják politikai arcélét, megmutatják, mitől is más,  mint ellenfelei.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138388