Legmélyebb érzéseiről vall könyvében Michelle Obama

2018. november 9. 21:07

Egykori vetéléséről, rasszizmussal kapcsolatos tapasztalatairól és Donald Trumphoz fűződő érzéseiről is ír.

Michelle Obama volt amerikai first lady húsz évvel ezelőtti sikertelen terhességéről és mesterséges megtermékenyítéssel fogant lányainak születéséről is őszintén vall hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében. A korábbi amerikai first lady az ABC csatorna pénteki Good Morning America című műsorában beszélt arról, hogy „elveszettnek és egyedül” érezte magát húsz évvel ezelőtti vetélése után. Felidézte: „úgy éreztem, elbuktam, mert nem voltam tisztában azzal, hogy milyen gyakori a vetélés, mivel nem beszélünk róla. Ülünk a fájdalmukba temetkezve és azt érezzük, hogy valahogy megtörtünk”.

A most 54 éves Michelle és férje, Barack Obama volt amerikai elnök annak idején végül a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek. Lányaik, Sasha és Malia ma már 17, illetve 20 évesek. „Rá kellett jönnöm, hogy mivel 34-35 éves vagyok, a mesterséges megtermékenyítést kell választanunk” – idézi a fittségéről híres egykori first lady szavait az AP hírügynökség az ABC vasárnap képernyőre kerülő különkiadásából.

Michelle Obama a Becoming című önéletrajzi könyvének jövő heti megjelenéséhez időzítve beszélt életének ezen szakaszáról. Memoárjában őszintén mesél chicagói gyermekkoráról, a rasszizmussal való szembesülésről és, hogy milyen volt az Egyesült Államok első fekete bőrű first ladyjének lenni. A Becoming a közelmúlt éveinek egyik legjobban várt politikai vonatkozású könyve, mivel Michelle mindig is meglehetősen szűkszavúan beszélt a Fehér Házban töltött éveiről. Az ilyen típusú könyvek népszerűségét mutatja, hogy annak idején Hillary Clinton és Laura Bush volt amerikai first ladyk memoárjai is bestsellerek lettek.

Michelle Obama őszintén ír a Donald Trump amerikai elnökkel kapcsolatos negatív érzéseiről, egyebek között, hogy miként élte meg, amikor megtudta, hogy Trump követi férjét az ovális irodában. A Becoming című könyvet népszerűsítő turné kedden kezdődik a chicagói United Centerben, ahová már több tízezren váltottak jegyet az Oprah Winfrey vezényletével zajló könyvbemutatóra.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138394