Ki futott itt lukra?

2018. november 9. 8:06

Gajdics Ottó
Magyar Idők
Trükkök százai, kreatív jogászkodás és lehengerlő kommunikációs offenzíva: ez Soros embereinek módszere, amellyel megpróbálják elfedni a nyilvánvalót.

„Mindenki tudja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a CEU néven elhíresült egyetemnek nincs székhelye és nem folytat ott ténylegesen felsőoktatási képzést. Azaz mostanában folytat valamit, de az olyan, mint amikor a szintén Soros hálózatához sorolható Migration Aid úgy akarja elkerülni az adózási kötelezettséget, hogy párttá alakul.

Indítottak valami tanfolyamot egy takaros kis kulipintyó egyik helyiségében, amelyben eredendően a Bard College működik, még a Soros-egyetem nevét is felragasztották az ajtó mellé, de ezt ott sem veszi senki komolyan. Maga a mesterképzésért felelős tanulmányi osztály vezetője mondja, hogy ez csak egy laza, jelentéktelennek mondható együttműködés, a tanítás javarészt Budapesten történik, szó szerint azt mondta: itt nincsen semmi. Vagyis a vonatkozó törvény alapján Magyarországon nem adhatnának ki amerikai diplomát.

Trükkök százai, kreatív jogászkodás és lehengerlő kommunikációs offenzíva: ez Soros embereinek módszere, amellyel megpróbálják elfedni a nyilvánvalót. Ja, és még valami: gőgös felsőbbrendűséggel előadott pökhendi vádaskodás azok ellen, akik próbálnak átlátni a szitán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A CEU 25 éve itt van nálunk, itt lett alapítva a régiónkban, magyar helyszínnel működik évtizedek óta, ott sokakat képeztek, ott sokan tanultak, közöttük olyanok, akik ismert, megbecsült tagjai a magyar társadalomnak, magyar politikusok, kormánypolitikusok is. Ezen helyzetben mennyiben hiteles, hogy eltelt egy évszázad negyede s most az fáj, hogy van székhely, nincs székhely az USA-ban, hol van, milyen építésű, milyen kerítéssel, az hány négyzetméteres, ...? Közben a CEU-n diplomáztak tömegek, itt nálunk, egy nemzetközileg elismert oktatási intézményben, a konyhakert felől elfelejtett érdeklődni a magyar politika, média negyedszázadon át.

A történet konyhakert van/nincs keresgélés nélkül is megfogalmazható. CEU-ban adott dolgok nem szimpatikusak s mában, hoztunk egy olyan törvényt, amellyel diktálni szeretnénk irányukba.

Válaszok:
hhonor | 2018. november 9. 9:20

Nektek kék szavazólapotok volt.

Az a probléma, hogy a politika és médiák olyan sokszor manipulálták már a társadalmat, adott esetekben a valóságot képviselve, másszor vetítve irányába, ferdítve vagy éppen nem mondva igazat, adott esetekben tudatosan próbálva megvezetni tagjait, hogy az ember nehezen vagy nem tudja eldönteni sokszor, ki miben, mennyiben mond igazat. Ez a CEU témakörére nézve is igaz, kívülről, laikusként sok mindent nem lát az ember, a médiákra pedig sokszor nem adhat, mert a valós tények mind objektívebb bemutatására törekvés egyre kevésbé szempont működésük során, adott esetekben politikai eszközként, szócsőként funkcionálnak. Magam szívesen meghallgatnám Balog Zoltán református lelkész, volt emberi erőforrások miniszter meglátásait a témakörben, hogyan látja a helyzetet a jelenben, aki részletesebben ismeri a helyzetet, milyen előnyöket és milyen hátrányokat lát az egyetem működésével kapcsolatban (azt gondolom, hogy a jelenben Ő őszintén, egyenességre törekedve nyilvánulna meg a kérdéskörben).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés