Bolond lyukból – az Alapjogokért Központ sajtószemléje

2018. november 9. 08:36

Magát feketének valló fehér színházigazgató és Tinderen ismerkedni akaró szépkorú holland: az Alapjogokért Központ sajtószemléje politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ a következőkről ír szemléjében: „Így múlik el a világ dicsősége – ezt a jelmondatot követhették ezen a héten a haladás letéteményesei. Történt ugyanis, hogy egy amerikai étteremlánc tulajdonosa hangot mert adni vallásos, konzervatív meggyőződésének, és Isten áldását kérte a mai generációkra. Ez a »felháborító« és »elfogadhatatlan« cselekedete azonban arra indított a Huffington Post vállaltan homoszexuális szerzőjét, hogy bojkottra szólítson fel: az étteremláncban szerinte nem ehet olyan ember, aki szereti az LMBTQembereket. Ahogy fogalmaz: »ha érdekelnek téged a queer emberek, vagy te magad vagy az, semmi esetre sem fogyaszthatsz a Chick-fil-A-ben.« Nem világos, hogy mi alapján érzi magát felhatalmazva annak meghatározására, hogy ki hol étkezhet, de ezzel legalább alátámasztja az étteremlánc tulajdonosának a cikkben is idézett szavait a homoszexuális lobbi arroganciájáról. A világ dicsősége pedig azért múlt el, mert
régen ilyen ügyekben még tüntetések voltak, amelyet a cikk szerzője ezúttal hiányolt. Tényleg, de jó lett volna!”

A Központ szemléjében azt is kifejti: „A hét másik jelszava a felháborodás. Ok bőven volt rá, legalábbis a politikailag korrekt érzékenységgel megáldottak számára. A brit Independent írásából ugyanis az derült ki, hogy zavar támadt az erőben: egy, a valóságban fehér, azonban magát színesbőrűként meghatározó színházigazgató (ő akkor most transzfekete vagy transzfehér?) kapta meg azt a kulturális ösztöndíjat, amelyet eredetileg fekete művészeknek szántak. A bökkenő viszont az, hogy míg a progresszív kánon szerint tudtunkkal például a nemét, szexuális identitását mindenki szabadon megváltoztathatja, jelen esetben az »afroamerikai jogvédők« kiakadtak, mondván, a rasszok nem úgy működnek, hogy csak úgy identifikálhatja magát az ember pl. feketeként. A természetes adottságokkal szembemenő önmeghatározási szabadság őrülete azonban Hollandiában fentieken is túllépett: a De Telegraaf szerint egy 69 éves »médiaszemélyiség« azért indít pert, hogy hivatalosan is 20 évvel fiatalabbnak vallhassa magát és így könnyebben ismerkedhessen a Tinderen. Nem lehetnek kétségeink, hogy az országban, ahol bejegyzett pedofilpárt működik, ez milyen aberrációk előtt nyitná meg a jogi kapukat.”

A következőkről is ír az Alapjogokért Központ: „A feministák jeles képviselői is dühöngtek egyet-kettőt a héten. Az ausztrál Sydney Morning Herald hasábjain ismét a férfigyűlöletet szító írást „idéztek. A kifakadás a Twitteren jelent meg, ahogy a cikk írja: »a 63 tweet-ből álló írásfolyam azt javasolta, hogy a férfiak maguk szüntessék meg a nők teherbe ejtését, így pedig az abortuszt is«. A szerző nyíltan minden abortuszért és nemkívánt terhességért kizárólag a férfiakra hárította a felelősséget. Eddig azt hittük, a gyermeknemzéshez két ember kell. Ahaladó szerző emlékeztet arra, hogy minden nő teljesen körültekintően éli szexuális életét – ő már csak tudja –, és emiatt minden a férfiak hibája. Logikus gondolatmenet, nem? Szerencsére nem hagyja előremutató megoldási javaslat nélkül követőit a hölgy: szerinte minden férfit ideiglenesen sterilizálni kellene, és csak akkor adná vissza a nemzőképességüket, ha elég érettek a gyermekvállaláshoz. Úgy tűnik, az őrületnek nincs határa.”

A szemlében arról is szó esik: „A Halloweent is újraértelmezték a hős haladárok, az LGBTQ Nation tanúsága szerint a következőképpen: »Mivel a feketéknek ott van a Kwanzaa, az íreknek pedig a Szent Patrik nap, talán nemsokára a Halloweent hivatalosan is elismerik a melegek ünnepeként.« Hogy erre mi szükség, az megint nem világos, ráadásul ennek az ünnepnek soha semmi köze nem volt a nemi identitás kérdéséhez. De a bicikli túltolásában legalább most sem maradtak le a fejlődés harcosai. Annak is újabb bizonyítékára leltünk, hogy az egykor szabadságpárti liberálisok mára teljesen szembefordultak eredeti elveikkel, és a mások érzékenységét esetlegesen sértő szólásszabadság korlátozása mellett kardoskodnak, ezúttal a kanadai The Globe and Mail, valamint az ausztrál Green Left hasábjain. A heti sajtószemlében emellett olvashat rasszista jótékonykodókról, unikornisokat szerető kisfiúkról, és szexista mézeskalácsokról.”

Az Alapjogokért Központ szemléje itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138347