Kövér László ecuadori gyereknek adományozott sporteszközöket és hangszereket

2018. november 8. 16:17

A magyar Országgyűlés sporteszközöket, hangszereket és a fogyatékkal élők élethelyzetét segítő eszközöket adományozott egy ecuadori alapítványnak.

Kövér László Ecuador fővárosában, Quitóban tett hivatalos látogatása során sporteszközöket és hangszereket adományozott egy az ecuadori gyermekeket segítő alapítványnak – tájékoztatta a dél-amerikai látogatáson tartózkodó házelnök sajtóirodája csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a házelnök az ecuadori parlament elnökének jelenlétében átadta a magyar Országgyűlés adományait az El Sol Brilla para Todos (Mindenkire süt a nap) alapítványnak, majd a két házelnök közösen nyitotta meg a parlament sétányán felállított „Magyarország-Ecuador - a világörökség helyszínei" című fotókiállítást.

Köszöntőjében Kövér László úgy fogalmazott: „barátok közt kötelező a segítségnyújtás, és mivel mi is baráti látogatásra érkeztünk Ecuadorba, nem jöhettünk üres kézzel. A most átadott eszközökkel kívánjuk hozzásegíteni az alapítvány által támogatott rászorulókat egy minőségi élet eléréséhez” - olvasható a közleményben.

A Mindenkire süt a nap alapítvány sport- és zeneművészeti foglalkozásokat szervez a vonzáskörzetében élő gyermekeknek, hogy a nehéz életkörülmények miatt ne kallódjanak el.  

Az alapítvány emellett a megfelelő élelmiszerellátást biztosító bölcsődei programot és a fogyatékkal élőket és időseket segítő programokat működtet – tették hozzá.

A magyar Országgyűlés sporteszközöket, hangszereket és a fogyatékkal élők élethelyzetét segítő eszközöket adományozott az ecuadori alapítványnak.

A parlament sétányán megnyitott fotókiállítás Ecuador és Magyarország UNESCO kulturális világörökségi helyszíneit mutatja be.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138312