Ismét Erdélyi Művészek Hete Budapesten

2018. november 8. 16:21

A rendezvény középpontjában az építészet, a színház, a rockzene és a filmművészet áll.

Az erdélyi művészek sokszínűségét mutatja be november 12. és 16. között az Erdélyi Művészek Hete, amelynek középpontjában az építészet, a színház, a rockzene és a filmművészet áll. 

Az Erdélyi Művészek Hete idei programsorozatának megnyitóját a Magyar Tudományos Akadémián tartják november 12-én, ahol az erdélyi származású Makay Tamás építész és felesége, Makay Berta mutatják be az építészet Kárpát-medencei magyar hagyományát és hagyatékát, valamint a Miszlán működő művésztelepüket – olvasható az szervezet közleményében.

November 14-én az Újszínház Rice, Rice, Beatrice című zenés előadására várják a nőzőket. A darabban olyan színészek lépnek fel, mint Koncz Gábor, Farkasházi Réka, Gregor Bernadett és Timkó Eszter.

Az Erdélyi Művészek Hete záró rendezvényén a Duna Palotában a Hazajáró magazin készítőinek Erdélyről szóló filmjét vetítik, majd ezt követően a magazin szereplői, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor mesélnek a forgatások során szerzett személyes erdélyi élményeikről. 

A Transilvanum Alapítvány 2015-ben rendezte meg először az Erdélyi Művészek Hete kulturális rendezvénysorozatot azzal a céllal, hogy Budapesten is széles körben megismerjék a világszerte elismert modern erdélyi kultúrát és kiemelkedő alkotóit, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozás érzését.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138313

Ajánljuk még a témában