Elvetette a német parlament az ENSZ migrációs csomagját bíráló ellenzéki javaslatot

2018. november 8. 14:35

Elvetette a német parlament az AfD azon javaslatát, hogy szólítsák fel a német kormányt az ENSZ migrációs csomagjának elutasítására.

Éles vita után elvetette a német szövetségi parlament (Bundestag) csütörtökön az Alternatíva Németországnak (AfD) határozati javaslatát, amellyel a jobboldali ellenzéki párt el akarta érni, hogy a törvényhozás szólítsa fel a kormányt az ENSZ globális migrációs csomagjának elutasítására.

Alexander Gauland, az AfD társ-frakcióvezetője kiemelte, hogy a csomag a nemzeti szuverenitás feladására kényszeríti a csatlakozó államokat és milliós tömegeket ösztönöz migrációra. A csomag „baloldali álmodozók és a globális elitek” azon tervét szolgálja, hogy „titokban betelepítési területté változtassák nemzetállamunkat”.

A többi frakció részéről egyaránt úgy vélték, hogy az AfD valótlanságokat terjeszt és félelmet kelt. Frank Steffel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik szónoka elmondta: szerinte az AfD azért utasítja el az illegális migráció visszaszorítását célzó megállapodást, mert „pártpolitikai érdeke” éppen az illegális migráció fenntartását követeli, hiszen annál inkább tudja terjeszteni „otromba előítéleteit”, minél többen érkeznek illegálisan Európába és Németországba.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138306