Hófehérke és a hét demokrata

2018. november 8. 18:22

Aristo
Aristo

Ki lépett ki a pártocskámból? Ki hallgatta le a diktafonkámat?

„Márky-Zay lángszava ismét végigzúgott az országon.

Megtudtuk tőle, hogy valaki – nyilván a vásárhelyi fosófantom – heti rendszerességgel a fürdő medencéjében végzi nagydolgát. Úgy tűnik, ezekből a fantomokból egyre több van mostanában. Az illető – mint Márky-Zay meséli – komoly gazdasági károkat okoz, hiszen le kell engedni a medence vizét az exkrementum lehalászása után és fertőtleníteni is kell. Mindez pedig súlyosan megterheli a város egyébként is üres pénztárcáját.

A jeles státusférfiú nem zárja ki a politikai okokat sem. A politikai ürítés pedig komolyan veendő dolog. Bár lehet, hogy a fosófantom csak a papír árát akarja megspórolni. Továbbá szerintem akár az is elképzelhető, hogy a vízben szülés mintájára – ami állítólag könnyebb – ezt a műveletet is kevesebb nehézséggel lehet a medencében végezni.

Nem tudok számot adni róla, hogy miért, de nekem a népszerű Hófehérke és a hét törpe című Grimm mese egy jelenete jutott eszembe, és azon nyomban el is képzeltem az esetet, a mese stílusában.

A feudális erdőben állt egy tipptop kis demokratikus házikó, ebben éltek a törpék. Szóval egy este jönnek haza a demokratikus törpék: Hapci – a Sneider, Kuka – a Hadházy, Morgó – a Puzsér, Tudor – a Fekete-Győr, Szundi – a Bajnai, Vidor – a Kunhalmi (női kvóta kérem szépen!) és utoljára, de nem utolsósorban Szende – a Márky-Zay, és a házba érve azonnal roppantul meglepődtek és felkiáltottak:

Hapci – Sneider: Ki lépett ki a pártocskámból?
Kuka – Hadházy: Ki hallgatta le a diktafonkámat?
Morgó – Puzsér: Ki lesz a főpolgármester?
Tudor – Fekete-Győr: Kik ezek itt körülöttem?
Szundi – Bajnai: Kialudt a lámpa!
Vidor – Kunhalmi: Ki keretezte be a diplomámat?
Szende – Márky-Zay: Ki kakált medencémbe?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138321

Ajánljuk még a témában