Királyválasztás Helsinkiben

2018. november 7. 18:10

Surján László
Magyar Idők

Nagy a tét.

„Stubb viszont a liberális vonal. Nyilatkozott is arról, hogy a Fideszt ki kellene zárni a néppártból. Ehhez ugyan neki most nincs sok köze, s esetleges bizottsági elnökként pedig végképp semmi. Hogy mégis megszólalt, az azt jelenti, hogy a hasonló véleményen lévők szavazataira számít. Vagy ami még rosszabb, Macron megosztó kottájából énekel. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek után a finnek hogyan fogadnak majd minket, akik magyarként veszünk részt a »királyválasztó« kongresszuson.

Bárki lesz is a néppárt csúcsjelöltje, számunkra nem a sikere a motiváció, hanem az, hogy az európai értékeket megvédeni kész és képes parlamenti többség legyen Brüsszelben. Azt olvasom az egyik hazai ellenzéki párt elnökének Facebook-oldalán, hogy az ott hozzászólók is az európai választásoktól várják a fordulatot. Csak épp az ellenkezőjét, mint mi.

Ők minket akarnak megverni, s azt remélik, hogy ha ezen a választáson meggyengülünk, akkor kitör a népharag, és elsöpörhetik Orbán Viktor kormányát. A durvább megjegyzéseket nem idézem. Szerintünk az Európai Parlament tagjainak megválasztása arról szól, hogy földrészünk megmarad-e saját elvei, értékei és kultúrája mellett, vagy átadja a helyét más népeknek. Nagy a tét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138257

Ajánljuk még a témában