Tüntetés

A CEU mellett demonstrált az LMP ifjúsági szervezete

2018. november 7. 21:01

A CEU mellett tartott szolidaritási demonstrációt az LMP ifjúsági szervezete szerdán.

A Közép-európai Egyetemért (CEU) tartott szolidaritási demonstrációt szerdán Budapesten az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő. 

A egyetem épülete mellett, a Zrínyi utcában tartott tüntetésen Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta: a CEU azt szimbolizálja, hogy nem lehet mindig mindenkinek megmondani, mit taníthat, mit gondolhat, és lehet nem egyetérteni. Az ellenzéki politikus kiemelte: ha Soros György nem egyetemet, hanem autógyárat épített volna, akkor a kormány nem elüldözné, hanem adómentességet adna neki és mindent megtenne a maradásáért.

Puzsér Róbert publicista, aki függetlenként pályázik a főpolgármesteri posztra, arról beszélt, hogy ugyan nem kedveli a CEU tevékenységének jelentős részét, nem ért egyet a „genderideológiával”, de akkor is kiáll a szólásszabadság, a kutatás szabadsága mellett. Hangsúlyozta: nem akar olyan városban élni, ahonnan elüldözik az ott tanulni, kutatni vágyókat. Úgy fogalmazott: „szabad, polgári világban akarok élni, nem kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban”.

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke arra hívta fel a figyelmet: az „ország legjobb egyetemét” a kormány hatalmi fölényét kihasználva saját törvényeivel üldözi el, mit sem törődve az ott tanulókkal és azokkal, akik a jövőjüket Magyarországon képzelik el.     A tüntetők olyan táblákat tartottak a magasba,  mint „Szabad ELTE, Corvinus, MTA, CEU” és „Szabad gondolat”. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138270

Ajánljuk még a témában