Ne hagyja ki: Dombóváron most megtekinthető a Bibliotheca Corviniana

2018. november 6. 19:54

Mátyás király világhírű könyvtárát, a Bibliotheca Corvinianát bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, nem érdemes kihagyni.

Mátyás király könyvtárát, a Bibliotheca Corvinianát bemutató kiállítás nyílt kedden Dombóváron a Mátyás-emlékév keretében, a tárlat megnyitóján a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a reneszánsz uralkodót többek között a közép-európai egység megteremtőjeként méltatta.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: Mátyás, akinek erős, büszke Magyarországot kellett építeni, a 15. század második felében szintén erős közép-európaiságra építve akarta megállítani az oszmán terjeszkedést.

Megjegyezte: az uralkodó trónra lépésének 560. évfordulóján a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett emlékév programjai több ezer gyermeket, fiatalt értek el a Kárpát-medencében és a diaszpóra magyarsága körében.

A dombóvári Tinódi házban év végéig látható kiállítás 22 tablón az Országos Széchényi Könyvtár tulajdonában lévő 35 corvina közül 16 egy-egy részletét mutatja be a közönségnek másolatokon keresztül.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138207

Ajánljuk még a témában