Rónai Sándor

DK: Felháborító a különbség a határon túli és inneni magyarok lakástámogatása között

2018. október 30. 14:07
„Nem a DK van a határon túli magyarok ellen, hanem az Orbán-kormány rontott rá a magyarországi magyarokra" – fogalmazott a DK szóvivője.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint felháborító, hogy míg itthon már nem lehet államilag támogatott lakástakarék-pénztári szerződést kötni, addig határon túliaknak 3,3 millió forintot ad a kormány házvásárlásra.

Rónai Sándor, a DK szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az Átlátszó derítette ki, hogy a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkül. 

Ezt a DK felháborítónak tartja. A szóvivő úgy fogalmazott, ezek szerint az Orbán-kormány számára a magyarországi magyarok kevesebbet érnek, mint a határon túliak. Rónai Sándor kiemelte: nem a határon túli magyarok támogatásával van a probléma, de a párt egyenlő bánásmódot akar a lakástámogatási rendszerben. 

„A kormány fizessen minden lakás- és házvásárlás előtt álló magyarnak 3,3 millió forintot, önrész nélkül, ahogy azt a határon túl is teszi" – fogalmazott a politikus.

Nem a DK van a határon túli magyarok ellen, hanem az Orbán-kormány rontott rá a magyarországi magyarokra, amikor sajnált tíz év alatt 720 ezer forint állami támogatást kifizetni a lakástakarék-szerződések után – jelentette ki. 

(MTI)

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a fasz bajuk van a határontúli magyarokkal ezeknek a szektás geciknek? Ez valami fóbia?

A szektás gecik legújabb szerzeménye. Hát nem édi a kisgeci?

Pont erre gondoltam, ha tenyleg van ilyen mar kerem is... ha megtalaltad szolj :)

A DK esetében az sem igaz amit kérdeznek. Jelen esetben is csak részigazságok vannak, ami nem több, mint "A magyar kormány támogatásának köszönhetően 350 vajdasági családnak lesz saját otthona".

A pályázat és a kapcsolódó dokumentumok itt olvashatók:
https://www.prosperitati.rs/fa..

3,3 millióért a Vajdaságban nem lehet komfortos lakható lakást vásárolni. Így evidens, hogy önrésznek is kell lenni, amely lehet megtakarítás és banki hitel. Így nem igaz az állítás, hogy nem kell önrésznek lenni.

Matematikailag ki lehet számolni, hogy az LTP elsősorban a pénzintézeteknek hozott hasznot és nem a takarékoskodóknak. Forrást jelentett a pénzintézetek számára, amelyet hitelként kihelyezve, profitot eredményezett. "A lakástakarék-pénztár éves kamata 0,5, 1, 1,5 vagy 3% (Fundamenta 1 és 3%, Otp Lakástakarék 0,5, 1,5 és 3%). Ad a lakástakarék-pénztár a pénzemre 1% vagy 3% kamatot és behelyezik állampapírba 6-7%-ra, vagy kihelyezik hitelbe szintén hasonló kamatok mellett. A különbség a lakástakarékok csekély haszna. Az adófizetők adóforintjai pedig eladhatóvá teszik a terméket. Mivel az állam az adófizetők pénzét osztja szét, tulajdonképpen a saját adómat kapom vissza, csak a lakástakarékok még meg is híznak rajta."
Bővebben itt olvasható az LTP nagy hasznáról: https://kiszamolo.hu/lakastaka..

Mindezek alapján nem hasonlítható össze az egyszeri, egy összegben való vissza nem térítendő állami támogatással.

A szófosó úr inkább arról beszéljen, hogy Gyurcsány Ferenc miniszter és miniszterelnökségének ideje alatt, majd bukása után mennyi összeget vontak el a családoktól.

Nem az ÁFA összege a lényeges, mert az nem változott, hanem az infláció. 10 év alatt 3 %-os infláció mellett a 30 %-os állami támogatás elinflálódik. Amennyiben ennél nagyobb az infláció akkor még az általunk befizetett tőkerészt sem kapjuk vissza.
Érdemes elolvasni a https://kiszamolo.hu/lakastaka.. linken található számítást.

Gyurcsány Ferenc öszödön megmondta, hogy hazudnak és nem tökéletesek. Nem is lesznek. Így a szófosó úr újat nem tud mondani.

A gyerekeim nagynénje társasházban lakik. A társasház a pénzintézettel kötött LTP szerződést és az épület korszerűsítését - hőszigetelés, nyílászáró csere - a pénzintézet 100 %-ban 9 %-os kamattal megfinanszírozta. A futamidő végén pedig az LTP-ben összegyűlt összeget egy összegben beforgatta a törlesztésbe.
Kiszámoltam a végeredményt, melynek során az jött ki, hogy a 30 %-os állami támogatás a futamidő végére - 10 éves futamidő - lenullázódott.

A CEU létező egyetem. A magyarországi Közép-európai Egyetem angol neve.
Ami még létezik, de nem működik az a CEU NY. Ezt mossák össze trükkösen a magyarországi Közép-európai Egyetemmel.
Azt viszont nem találom, hogy a beszedett tandíj szolgáltatás címen melyik szervezetnél jelenik meg. A magyarországi Közép-európai Egyetemnél ilyen címen nem található bevétel, csak támogatásként.
Jó lenne, ha ezt adózás szempontjából is megvizsgálnák.

Felháborító, hogy egy bukott miniszterelnök-pártelnökkel, aki becsapta a választókat, másfél évig csak úgy csinált mintha kormányozna, a DK bent lehet az országgyűlésben.

Az is vak, aki a DK-ra szavazott, szavaz.

Igen.
Olvastam én is.

"Az állami támogatás megszűnése a lakástakarékpénztárak közül a Fundamentát érintette a legérzékenyebben, mivel a pénzintézet fő profilja a lakástakarékszerződések kötése. A Fundamenta új konstrukciója szerint 5 százalékos jóváírást adnak évente egyszer a leendő ügyfeleiknek a befizetések után. A minimális megtakarítási idő a tervek szerint 6 év lesz, melynek végén fix 2,9 százalékos kamattal juthatnak az ügyfelek hitelhez. A maximális havi megtakarítás összege várhatóan 20 ezer forintról 40 ezer forintra fog nőni."
https://mfor.hu/cikkek/befekte..

A krdés csupán az, hogy a hitel kamata fix, vagy változó. Valószínűleg az utóbbi.

Na, a napi egy hülyeség ezzel letudva. Ha lehet, ma már ne
legyen több...

Állítólag; " A Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért képviselői közösség tagja elleni erőszak miatt feljelentést tettek a rendőrségen.
Hivatkozva: A Btk. 216. § (2) szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása/vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt bántalmaz, illetve erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
https://www.hirmagazin.eu/felj..

Be kell perelni a DK és a Párbeszédet közösségi izgatás címén és kártérítést kell kérni László Petrának.

Köszönöm a bizalmat.
Amikor még senki nem foglalkozott az elcsatolt területeken élőkkel, néhányan létrehoztuk a Szent Király Szövetséget és megszerveztük az évenkénti találkozót, ahol megbeszéltük közös dolgainkat és bemutattuk a kulturális műsorainkat.
Talán hallottál a szövetségről.

Jah, a DK csapat viselkedése egy tenyésztett, és precízen betanított patkányok csapatához hasonlatos. Én továbbra is azt gondolom, hogy az ilyenek egy bizonyos választói szegmensre hajtanak ezerrel, az ők igényeit akarják 100%-osan kiszolgálni. Ez a DK esetében az az 5% nyilas-ávós házmester réteg lehet, akinek minden mindegy, csak feljelenthessen, meg akasztgathasson.

Ezeket akarja egyébként Márkizár is lenyúlni, (Molotov-márkizár paktum) szóval ügyelniük kell, hogy a konkurenciát minden egyes alkalomal sikerüljön túlharsogniuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés