Csaknem 45 ezren látták a World Press Photo kiállítást

2018. október 25. 19:04
Az idei tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban várta a látogatókat.

Mintegy 45 ezren tekintették meg az idei World Press Photo kiállítást, amelyet új helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatott a közönség – közölték a tárlat szervezői az MTI-vel csütörtökön.

A World Press Photo kiállítás 41 éve Budapesten is megtekinthető minden esztendőben, az idei tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban várta a látogatókat szeptember 21. és október 23. között. 

Az utazó kiállítás fontos része a nemzetközi és a magyar kulturális életnek: a világ 45 országában, 114 helyszínen több mint négymillióan látogatják – olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy először Magyarországon volt látható a World Press Photo Digital Storytelling verseny eredménye is, dokumentarista filmek és érintőképernyővel irányítható multimédiás alkotások.

Idén a naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérő kiállítás a környezet védendő értékeire hívta fel a figyelmet.

A kiállítás 134 képét a nemzetközi zsűri 73 044 fotóból válogatta Amszterdamban. A hatalmas képanyagot 125 országból 4548 fotográfus küldte el nyolc kategóriában.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés