Giuseppe Conte

Conte támogatja Oroszország visszavételét a G8-csoportba

2018. október 25. 14:22
Olaszország támogatja Oroszország visszavételét a G8-csoportba – jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

Olaszország támogatja Oroszország visszavételét a G8-csoportba – jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott, csütörtökön közölt interjújában.

Mint mondta, erről a kérdésről eszmecserét folytatott Donald Trump elnökkel a G7-csoport júniusi kanadai csúcstalálkozóján. Úgy vélekedett, hogy nyolcas összetételben könnyebb lenne megoldani számos nemzetközi kérdést, egyebek között a regionális válságokat, és hogy Oroszország elszigetelése nem kedvez a béke ügyének a világon. 

Júniusban maga Trump is arról beszélt a québeci La Malbaie-ben – az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország és Japán részvételével – megtartott G7-csúcson, hogy hasznos lenne Oroszország visszatérése a csoportba. A legfejlettebb gazdaságú országok által 1976-ban megalakított G7-csoportba 1997-ben vették fel Oroszországot, majd a nyolctagúvá bővült együttműködésből 2014-ben zárták ki, a Krím félsziget elcsatolása és a délkelet-ukrajnai orosz beavatkozás nyomán. 

Conte egyúttal kifejezte reményét, hogy helyreáll a párbeszéd az Európai Unió és Oroszország között, és ígéretet tett arra, hogy Olaszország ebben segédkezni fog. Az olasz kormányfő hangsúlyozta az Oroszországgal folytatott párbeszéd fontosságát és egyebek mellett azt is kijelentette, hogy moszkvai találkozójuk során baráti viszony alakult ki közte és Vlagyimir Putyin orosz elnök között.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Renzi is elment Moszkvába, ettől még egy kotsog Soros-prosti volt.

Ideje már G9-é alakulni Kínát is felvéve.

neztel mar terkepre? mert akkor jusson eszedbe a kiseger meg az elefant esete...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés