Bem tér

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek Budapesten

2018. október 23. 18:11

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek ellenzéki pártok és civilek kedden, a Bem József téren.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek ellenzéki pártok és civilek kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Bem József téren.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a rendezvényen szervezőként felszólalva azt mondta, ha sikerül egymillió támogató aláírást összegyűjteniük, akkor a kormány csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Ez nem az uniós támogatások leállítását, hanem a korrupció visszaszorítását eredményezi majd – tette hozzá.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere arról beszélt, hogy csak összefogással lehet megdönteni az „Orbán-rendszert”„Háromezer-kétszáz Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez a jövő évi önkormányzati választáson” – fogalmazott.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az Európai Ügyészség fegyverként szolgálhat az ellenzéknek az „Orbán-rezsim elleni szabadságharcban”, mielőtt az újra zsákutcába vinné az országot.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője azt mondta,  egy tolvaj rezsim saját gazdagodása érdekében elfordítja Magyarországot az Európai Uniótól. 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja az „Orbán-rendszer” pusztítása következményeinek felszámolását és egy élhető Magyarország létrehozását sürgette. 

A rendezvényen Donáth Anna, a Momentum alelnöke pártja támogatásáról biztosította a rendezvény szervezőinek petícióját. 

A felszólalókat hallgatók magyar és uniós zászlókat lengettek, többen pártjelvényeket viseltek. A demonstráción néhány százan vettek részt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137558