Kóla és popcorn

2018. október 21. 10:32

Vas András
Népszava

Nagyjából nem maradt olyan klasszik LMP-s, akinek a fotója és neve láttán nem tárja szét tanácstalanul a karját a választó.

„Kevés olyan élvonalbeli politikusa van az LMP-nek, aki ellen még nem indult vizsgálat, mely után ne marasztalták volna el. Szél Bernadett már nemcsak az elnökségről, de a párttagságáról is lemondott, s mivel a párt másik korábbi plakátarca, Hadházy Ákos már korábban önállósodott, így nagyjából nem maradt olyan klasszik LMP-s, akinek a fotója és neve láttán nem tárja szét tanácstalanul a karját a választó. Így aztán importra szorul a párt: a legújabb jelölt Demeter Márta, aki két éve ilyenkor még az MSZP-frakció üdvöskéjének számított, és még alig száradt meg a pecsét az LMP-s tagfelvételi kérelmén, melyet – a párt egyedi szabályait kihasználva – néhányan rendre meghekkeltek korábban.

Elvileg most mégis ő triumfálhat, még úgy is, hogy a vak is látja, vele az LMP a szíve fölé helyezi a céltáblát. Mostantól majd lehet őket önfeledten szocizni, legalábbis Demeter miatt, mert Keresztes viszont leginkább egy zöld jobbikosra hajaz, s ekképpen a radikálisokkal bratyizna. Mindeközben a háttérből felsejlik – az amúgy az etikai bizottság által szintén kikezdett és mindentől eltiltott – Ungár Péter árnyéka. Nehéz elképzelni, hogy a jövőben nem habzik fel megint a leves, viszont a kívülálló számára remek kis mozi sülhet ki ebből az egészből.

A kormánypártok már be is készítették a kólát és a popcornt. Nagyjából nem maradt olyan klasszik LMP-s, akinek a fotója és neve láttán nem tárja szét tanácstalanul a karját a választó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137458