Állandó őrizetet rendeltek el a bolgár újságírónő meggyilkolásával vádolt férfinak

2018. október 21. 14:48

A bolgár férfi saját bevallása szerint alkohol és kábítószer hatása alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor.

Állandó őrizetet rendelt el egy bolgár bíróság Szeverin Krasszimirov számára, akit a televíziós újságírónő, Viktorija Marinova megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolnak – írja az Euronews. A 21 éves férfi először Romániába szökött, majd Németországban próbált elrejtőzni. A Marinova testén talált DNS-bizonyítékok és a gyanúsított ruszei lakásán talált személyes holmija vezették el a hatóságokat Severin Krasszimirov, bolgár állampolgárhoz. A férfit csütörtökön adta ki Németország Bulgáriának.

„Mellettem haladt, de nem tudom, mi történt. Nem vagyok benne biztos, hogy ő jött nekem vagy én véletlenül neki. Szóltam neki, hogy nézzen a lába elé, ő valamit válaszolt, és odaütöttem, aztán tovább akartam menni, de megragadta a hajamat" – mondta Krasszimirov, aki saját bevallása szerint alkohol és kábítószer hatása alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor. Azt viszont tagadja, hogy meg akarta volna gyilkolni áldozatát, és azt is, hogy megerőszakolta és kirabolta volna.

Viktorija Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott egy tévécsatornánál, oknyomozó újságíróként korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. A nő ellen október elején elkövetett bűncselekmény széles körben megdöbbenést váltott ki, az Európai Unió is vizsgálatot sürgetett, hogy kiderüljön vajon az oknyomozó újságíró halála összefüggésben áll-e foglalkozásával. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137473

Ajánljuk még a témában