Tarlóssal vizsgáltatná a DK, miért késik a metróátadás

2018. október 20. 13:07
Tarlós vizsgáltassa ki, mi az oka a több hónapos csúszásnak és a BKV vezérigazgatója hajtsa be a kötbért a csúszásért kivitelezőkön – követeli a Demokratikus Koalíció.

A 3-as metró felújítási munkálatainak késése nyomán adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció szombaton. Mint írják, az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett legkorábban március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása, míg az utasforgalom csak 2019 első negyedévében indulhat csak újra az északi szakaszon.

A metrófelújítás eleve késve kezdődött el, és mára azt is tudjuk, hogy a kivitelező cég képtelen a vállalt határidőn belül befejezni a munkát. Budapest fideszes vezetésének még egy ilyen felújítás is jócskán meghaladja a képességeit. Bár rengeteg pénzt fizetnek a felújításért, mégsem a legrosszabb állapotban lévő, és ebből kifolyólag életveszélyes útszakaszt újítják fel, hanem az metró északi szakaszát” – foglalta össze véleményét a DK.

Ezután felszólítják Tarlóst, „vizsgáltassa ki, mi az oka a több hónapos csúszásnak. És felszólítja a BKV vezérigazgatóját, hogy hajtsa be a kötbért a csúszásért kivitelezőkön”. Véleményük  szerint „Tarlós István egyébként is bajban van, a Demokratikus Koalíció feljelentésére ugyanis nemrégiben nyomozás indult. Két éve még elutasította a Főügyészség a feljelentésemet, most viszont az ORFK utasította a BRFK-t a nyomozásra”.

Zárásul közlik: „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya arról tájékoztatott minket, hogy a Budapesti Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozásra, méghozzá különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt”.

(MTI-OS)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen szép az, amikor a balliberálisok saját évtizedes mulasztásuk után azt piszkálják, aki rendbe teszi az ő mulasztásaikat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés