Ez téboly

2018. október 19. 09:12

Szél Bernadett
Facebook

Rákérdeztem az Oktatási Hivatalnál, folyik-e vizsgálat a CEU ügyében annak kapcsán, hogy megfelel-e az egyetem a törvényi feltételeknek.

„Téboly. Rákérdeztem az Oktatási Hivatalnál, folyik-e vizsgálat a CEU ügyében annak kapcsán, hogy megfelel-e az egyetem a törvényi feltételeknek. Azt írják — ld. lenti kép — nem vizsgálnak ők semmit, majd 2019. január 1-je után fognak vizsgálódni.

Megkérdeztem a külügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét is, mire várnak, az amerikai oktatási hivatal ugyanis már egy éve igazolta, hogy a CEU Amerikában is folytat képzést. Mindkét helyről azt írták, hogy oktatási vizsgálat folyik.

Most akkor rakjuk össze a képet: az Oktatási Hivatal nem csinál semmit, de akkor pontosan ki vizsgál, mit és hol, ha nem az az intézmény, akinek erre hatásköre lenne? Most komolyan, kik azok a titokzatos oktatási szakértők, akik egy éve éjjel-nappal dolgoznak, és nem mellesleg azon, hogy kiderítsék, amit már mindenki tudhat (=van képzés az USA-ban is).

Most komolyan, azt gondolták, nem nézünk utána?

Ez téboly.

Itt egy tisztességes intézménnyel szórakoznak, benne több száz diákkal, tanárral és dolgozóval. Az oktatással szórakoznak, ami mindannyiunknak létkérdés: az élethez és a minőségi élethez kiváló és elérhető oktatás kell. Megint azt mondom: európai értékközösséget, jogállamiságot és az oktatás szabadságát akarjuk, és egyre többen vagyunk. Most pedig fogom az egész paksamétát és elküldöm a kormánynak, mondjak meg nyíltan, milyen »szakértők« vizsgálódnak a CEU ügyében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137373