Osztrák tévében vitáztak a migrációról

2018. október 19. 12:08

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár részvételével vitáztak az európai migrációs helyzetről a Puls 4-en.

A Puls 4 Pro/Contra című műsorában vitatkoztak az európai migrációs helyzetről és a civilek ebben vállalt szerepéről. A műsor egyik fő témája a Földközi-tengeren tevékenykedő migránsmentő szervezetek voltak. A videó itt tekinthető meg.

Az osztrák vitaműsorban egy migránsmentő civil hölgy, az osztrák Zöldek EP-képviselője, Johann Gudenus osztrák szabadságpárti politikus és Szalay-Bobrovniczky Vince, a magyar Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerepeltek.

A műsorban elhangzott: a civilek elhatárolódnak az embercsempészektől, ők nem a csempészést segítik. Gudenus szerint az a kérdés, hogyan kezelik a migrációs válságot a tengeren, és miért kell az európai kontinensre vinni a kimentett migránsokat. A zöldek visszautasítják a jobboldalról érkező kritikákat a civilek felé.

Szalay-Bobrovniczky Vince kifejtette: a magyar kormány azokat a civileket kritizálja, akik az illegális migrációt segítik elő. A magyar politikus szerint az osztrák kancellár jól fogalmazott, valóban vannak embercsempész hálózatok a migrációban. Vannak valódi segítő civilek, de nem a problémát kell Európába hozni, hanem a segítséget a kiindulóhelyre vinni. Kifejtette: nincsen vörös listájuk a civilekről, de ettől még Soros György tevékenysége közismert. 

A zöld politikus vádját, miszerint ez antiszemitizmus lenne, a magyar helyettes államtitkár elutasította. 

Szalay-Bobrovniczky szerint túl keveset beszélnek az európai biztonságról, az európai polgárok biztonságérzetéről. A valódi segítségre szorulókat meg kell menteni, de az Európába irányuló illegális migrációt nem lehet támogatni. Az európai vezetésnek elsősorban az európai polgárság és a kontinens védelmére kell koncentrálni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137388