Orbán szemébe fogom mondani, hogy tolvaj!

2018. október 18. 09:37

Sneider Tamás
Index

Volner János szavahihetősége rettenetes nagy csorbát szenvedett. Interjú.

„A beszélgetésünk idején még nem zárult le Volner János etikai vizsgálata. De feltehetően kizárják a pártból. (Volner végül kilépett a pártból kedden.)

Nem tudhatom, nem én vagyok az etikai bizottság.

Mi szól amellett, hogy nem zárják ki?

Semmi. Volner János is erre játszott az elmúlt egy hétben. Önmagáért beszél az a hazugsághadjárat, amelyet a saját pártjával szemben indított. Nincs számára mentő körülmény.

Volner Jánost tavasszal a legnagyobb szavazatszámmal választották meg alelnöknek. Többen kapacitálták, hogy ő legyen az elnök Vona Gábor visszavonulása után. Önt meglepte a „nem kurvának álltam” levél?

Közel sem volt meglepetés, nyár közepe óta vártam, mikor fog megtörténni. De először is tisztázzuk azt, hogy János szavahihetősége rettenetes nagy csorbát szenvedett, rendszeresen másképp emlékezik vissza a történtekre, mint ahogyan azok valójában történtek. Sok példát felhozhatnék, de ha csak egyet említek, akkor abban is nagyon erős túlzás van, amikor azt állítja, hogy sokan akarták elnöknek, és hogy az elnökség összes tagja napokig könyörgött neki. Felmerült az ő neve is, ahogy a Toroczkaié és az enyém is. Majd a rövid életű társelnökségi ötletnél ezek kombinációi, de aztán gyorsan letisztult a helyzet és végül Toroczkai Lászlón kívül mindenki, még Volner János is a Sneider-Gyöngyösi párost javasolta a Jobbik vezetőinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137312