Oroszország

Párbajra készül Alekszej Navalnij

2018. október 18. 21:56

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus csütörtökön elfogadta Viktor Zolotovnak, az orosz Nemzeti Gárda parancsnokának szeptemberi párbajkihívását.

Elfogadta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus csütörtökön Viktor Zolotovnak, az orosz Nemzeti Gárda parancsnokának szeptemberi párbajkihívását, de csak úgy, hogy kihívottként a feltételeket ő szabja.

A 64 esztendős Zolotov ökölharcra, vagy valamilyen fizikai küzdelemre hívta ki  a Vlagyimir Putyin orosz elnök legelszántabb  riválisának számító Navalnijt. 

Navalnij a YouTube videómegosztóra feltöltött videójában fogadta el a kihívását, de leszögezte: annak módját és fegyvernemét ő választja és a szópárbajt választotta: „Párbajunk tévévita lesz az 1-es vagy 2-es adón, vagy bármely szövetségi csatornán". Az ellenzéki emellett felajánlotta, hogy akár saját YouTube-csatornáján is lefolytathatják a párbajt, ha az állami televízió nem él saját ajánlatával.

Zolotovot az késztette erre a megnyilvánulásra, hogy Navalnij az általa irányított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány oknyomozásaira hivatkozva korrupcióval vádolta meg a Zolotov által vezetett  fegyveres testületet és  magát Zolotovot is.  Az ellenzéki  politikus azt állította, hogy a Nemzeti Gárda messze a piaci ár felett szerzi be élelmezését – a beszállítók között megnevezett egy szerinte Dmitrij Medvegyev miniszterelnök vagy pedig közvetlen környezetének egyik tagja által birtokolt krími céget – és hogy a parancsnok családjának 663 millió rubeles vagyona van (egy rubel jelenleg mintegy 4 forintot ér.) 

„Egyszerűen párbajra hívom ki önt, a ringbe vagy a tatamira, vagy akárhová, és ígérem, hogy néhány perc alatt jó lapos szeletet csinálok magából" – mondta a 64 esztendős Zolotov, aki a tiszti becsület megsértésével indokolta a kihívást.

A 42 éves Navalnij azért csak most válaszolt a kihívásra, mert vasárnap szabadult a börtönből, ahol augusztus 25. óta tartották fogva „adminisztratív letartóztatásban".

A gárdaparancsnok megnyilvánulása nemcsak önmagában, hanem azért is szokatlan, mert az orosz felső vezetés kerülni szokta, hogy a nyilvánosság előtt kiejtse Navalnij nevét.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137361