Vajon elviseli-e az ellenzék és a liberális sajtó saját magát?

2018. október 18. 12:44

Bálint Botond
Pesti Srácok

Ténylegesen független sajtó létrejöttére nincs lehetőség, mert az már a világon sehol sincs.

„A választók alaposan megbüntették a liberálisokat és a szocialistákat azért a nyolc évért, a liberálisok sok kis pártra szakadtak, a szocialisták pedig ketté, Gyurcsányra és a többi lúzerre. Azóta eltelt három hatalmas zakónyi idő, a Fidesz rendszeresen kétharmaddal nyer, a mesterségesen felduzzasztott baloldali, liberális sajtó pedig nagyjából a liberalizmus magyarországi politikai súlyának megfelelő méretre töpörödik szépen lassan, sajnos nagyon lassan.

Az persze igaz, hogy a szélsőliberális újságok megszűnését nem követi újak létrejötte, de hát ugyanaz a politikai kisebbség olvasná őket, aki az előzőeket sem tartotta el. Ténylegesen független sajtó létrejöttére pedig nincs lehetőség, mert az már a világon sehol sincs. Legelsősorban természetesen a liberálisok ellenérdekeltek bármiféle független hírű média kialakulásában, hiszen akkor kiderülne az a fényévnyi távolság, ami a függetlenség és az ő közvetlen külföldi irányításuk között található.

Hosszútávon a sajtónak és a politikának arra kell felkészülnie, hogy a polarizáció fennmarad és a sajtó ugyanúgy a totális propaganda terepe marad, mint egyébként szinte mindig a történelemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137322