A választók felelőssége központi kérdés

2018. október 17. 18:01
Kulcsár Anna
Magyar Idők

Csábító ígéretekkel és szép mesékkel mindig tele volt a padlás.

„Egy év múlva ismét általános választások lesznek Magyarországon. Amíg azonban idén áprilisban az országgyűlési képviselők személyéről döntöttek a honpolgárok, jövő októberben a helyi hatalom szereplőiről voksolhatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy hét hónap múlva, május végén az Európai Parlament magyar tagjait is kijelölhetik a szavazók, elmondható, hogy másfél esztendő alatt megtörténik az országban a teljes tisztújítás: közvetve vagy közvetlenül 25-30 ezer közéleti pozíció talál gazdára. Sok jel utal arra, hogy a pártok, a jelöltek már készülődnek.

Példának okáért a budapesti főpolgármesteri tisztségnek több várományosa is van, de más településeken is ki-ki eldöntheti, versenybe száll-e a választók bizalmáért. Polgármesternek, helyi képviselőnek lenni, önkormányzati feladatokat ellátni ma is megtisztelő megbízatás. Vannak, akik máris hozzáláttak a programjuk meghirdetéséhez.

Az bizonyos, hogy a választóknak most kétszer is meg kell majd gondolniuk, melyik pártot támogatják s melyik egyéni jelölt neve mellé rajzolják be az ikszet. A szavazók felkészülését, döntését mindenesetre megkönnyítheti a tapasztalat és a kellő tájékozódás. Bárki tudhatja például, hogy az elmúlt harminc évben csábító ígéretekkel és szép mesékkel mindig tele volt a padlás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137280