Célkeresztben a magyarok

2018. október 15. 22:14

Petrin László
Magyar Idők

Ha a Nyugat nem vet véget a hallgatásnak, újabb káoszba sodorja Ukrajnát.

„Ráadásul egyes radikális csoportoknak kapcsolataik vannak a rendfenntartó erőkkel. Tovább rontja a helyzetet, hogy az oroszok elleni kelet-ukrajnai harcokban való részvételük miatt a hatóságok elnézőbbek velük. Az ukrán sajtóban hecckampányt indítottak a kárpátaljai magyarok ellen, többek között azt állítva, hogy a magyar közösség el akar szakadni Ukrajnától és az anyaországhoz kíván csatlakozni. Volt olyan hírportál, amelyik arcátlan hazug módon azt írta, Oroszország a térség destabilizálására és végső soron Kárpátalja elcsatolására adott a magyaroknak megbízást.

Más hírportál pedig korábban olyan közleményt tett közzé, amely szerint felerősödött a magyar és más szeparatista erők államellenes, destabilizációs munkája Kárpátalján, amelyek a krími elszakadási forgatókönyv megismétléséhez vezethetnek. A napnál is világosabb, hogy az ukrán államhatalom tudatosan felépített és háttérből irányított magyarellenes támadássorozata zajlik a szemünk előtt, amely mögött a választási kampány, az állampolgárok figyelmének valós problémákról való elterelése és a saját kudarcaik elfedésére szolgáló bűnbakkeresés áll. Népszerűségük növelése érdekében a magyarokkal szembeni keménykedésükkel a végletekig feszítik a húrt, mert úgy vélik, az unió nem fog kiállni hazánk mellett.

Elburjánzott egy olyan beláthatatlan végkimenetelű folyamat, amellyel kapcsolatban, ha a Nyugat nem vet véget a hallgatásnak, újabb káoszba sodorja Ukrajnát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137169