Abszurd és káros a hajléktalanság büntetése

2018. október 15. 13:54

Pap Szilárd István
Mérce

A Fidesz döntött így, az pedig külön mutatja, mennyire nincs javító szándék a saját döntése mögött.

„Nem Istentől elrendelt, a természet rendjéből következő dolog, hogy a hajléktalanságot kriminalizálni kell, a hajléktalan embereket pedig rendőri erővel vegzálni – ahogy egyébként az sem lenne a legtermészetesebb megoldás, ha az egészségügy problémáira a betegségek törvényi betiltásával válaszolnánk. Létezik millió jó példa arra, hogyan lehet valóban orvosolni a hajléktalanság problémáját, ezt az elmúlt évek során az olyan szervezetek, mint A Város Mindenkié folyamatosan a nyilvánosság és a döntéshozók elé tárták.

A Fidesz döntött úgy, hogy ezt az utat választja, amely nem csökkenti sem a hajléktalanságot, sem a szegénységet, cserébe viszont emberek méltóságába gázol, és nem utolsó sorban újabb terheket ró az amúgy is túlterhelt és alulfinanszírozott ellátórendszerre, az önkormányzatokra, illetve a rendőrségre.

A Fidesz döntött így, az pedig külön mutatja, mennyire nincs javító szándék a saját döntése mögött, hogy még ezen elhatározása zökkenőmentes megvalósításához sem teremtette meg a szükséges feltételeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137146