A Sargentini-jelentés, avagy miért forog Kossuth a sírjában?

2018. október 12. 08:46

Thürmer Gyula
A Szabadság

A Sargentini-jelentés körüli vita a magyar lét örök kérdésére világított rá. Mit jelent függetlennek lenni?

„Kossuth Lajos más világról álmodott, amikor 1849. áprilisában a magyar parlament elé vitte függetlenségi nyilatkozatát. Bízott benne, hogy soha többé nem kell visszatérni a függetlenség ügyéhez. De nem így történt.

A Sargentini-jelentés körüli vita a magyar lét örök kérdésére világított rá. Mit jelent függetlennek lenni? Szent István óta mindenkinek választ kellett adnia rá, aki Magyarországot irányítani akarja. És adtak is, adnak is, ki jót, ki rosszat.

Az EP papírjára a legfurcsább választ a mai liberálisok adják. Két kézzel megszavazzák és még lelkesednek is érte. Szerintük vannak nemzetek feletti szabványok, amelyek alapján az EU igenis megmondhatja, hogy hogyan kell élni Magyarországon. A konzervatívok elutasítják, mondván, hogy senki, még az EU sem szólhat bele a magyar ügyekbe.

Nos, lehet-e Magyarország független? Én azt tanácsolnám mindenkinek, aki felelősséggel viseltetik a magyar nemzet iránt, hogy sétáljon ki Kossuth Mauzóleumához, nincs messze, és képzeletben beszélgessen el Kossuth Lajossal!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136991

Ajánljuk még a témában