Ahhoz, hogy a demokrácia jól működjön, az ország minden állampolgárára szükségünk van

2018. október 12. 14:37

Szél Bernadett
Szél Bernadett blogja

Erős, kitartó nők, Németh Szilárd futva menne hazáig, az fix.

„Ha valamelyik politikus odahaza azt hiszi, kemény társaságban van, biztosan téved – legalábbis ahhoz képest, ahova én kerültem. Női vezetőket választottak ki az amerikai külügyminisztériumban, szerte a világból – velük töltök három hetet. Van köztünk védelmi miniszter politikai tanácsadója, háborús zónákban missziókat teljesített hadnagy, aki jobb teljesítményt nyújtott, mint a férfiak, megkapott egy lehetőséget, erre olyan lejáratókampány indult ellene, hogy sokat megélt politikusként is csak néztem. De van köztünk olyan ügyész is, aki hazájában a legbrutálisabb szervezett bűnözői csoportok ellen ment, és jó időre börtönbe záratta őket – és azért ő, mert a körülötte dolgozó férfiak mind passzolták az ügyet, ugyanis féltek. Erős, kitartó nők, Németh Szilárd futva menne hazáig, az fix.

IVLP, vagyis International Visitor Leadership Program – Donald Trump üdvözlő sorai vártak a mappában, és egy olyan feszes háromhetes programot tartalmazó csomag, hogy előre tudom, ez ismeret- és élményanyagban három hónapnak felel meg. Tűpontos szervezés, késősként eltökélten állítgatom az órákat 5-10 perccel előre, hogy magamat becsapva időben érkezzem -- az időeltolódás miatt hazavágott bioritmusom sem segít a helyzeten.

Sokan mondták, hogy nagyon jókor érkezett ez a lehetőség – tény, történt pár dolog, tudja az egész ország. De én most olyan emberek között vagyok, akik a változatosság kedvéért történetesen nők, sokan vannak, és letettek pár dolgot az asztalra -- olyant, amit rendszerint férfiak szoktak, kaptak is hideget-meleget. De nem adták fel. És minden igazi történet valahol itt kezdődik el.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137013

Ajánljuk még a témában