Spectator: Álszent az Orbán Viktort kritizáló Hillary Clinton

2018. október 12. 15:32

Hillary Clinton valódi diktátorokkal való kapcsolataira emlékeztet Brendan O'Neill, a Spectator publicistája.

Csüggesztő, hogy a brit toryk nem szavazták meg az Európai Parlamentben Orbán Viktor megbüntetését – mondta minapi beszédében Hillary Clinton, volt amerikai demokrata elnökjelölt Oxfordban, a Bonavero Institute of Human Rights rendezvényén, az Egyetemes Emberi Jogok megszületésének 70. évfordulója alkalmából. 

A 18 tory EP-képviselő nem szavazta meg a 7-es cikkely szerinti kötelezettségszegési eljárás megindítását és a Sargentini-jelentést. 

Hillary Clinton kijelentette: az olyan országok, mint Magyarország és Törökország, ma nem valódi, csak illliberális demokráciák. A volt elnökjelölt kritizálta a szigorodó bevándorláspolitikákat is. 

Brendan O'Neill a brit konzervatív Spectator oldalán Hillary Clinton beszédével kapcsolatban azt írja: Hillary Clinton éppenséggel pont hogy szívesen kávézik és teázik diktátorokkal – rendszeresen. Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, aki 1981-2011 közt vezette Egyiptomot, például személyes jóbarátjának tartotta. A hatalmat 2012-ben átvevő Abdel Fattah el-Sisi, aki O'Neil szerint elnyomta az emberi jogokat, például 2014-ben vendégül látta az Egyesült Államokban. És persze Clinton baráti viszonyban van Szaúd-Arábiával is. 

A Spectator szerzője rámutat: milyen érdekes, hogy Hillary elítéli Orbánt és mérges, amiért a brit toryk ellenzték Orbán EP-s megbüntetését, de a Clinton Alapítvány elfogad adományokat a női jogokat nem ismerő, antiszemita, abszolút monarchia Szaúd-Arábiától. 

Brendan O'Neill leszögezi: Hillary Clinton épp annak az arrogáns, elitista politikai osztálynak a tagja, amelyet az EU-ban és az Egyesült Államokban épp leszavaznak a választópolgárok, ők pedig nem értik, hogy miért nem szeretik őket.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137011

Ajánljuk még a témában