Merkel: Németország támogatja a szlovén-horvát határvita lezárását

2018. október 12. 16:40

Németország támogatja a szlovén-horvát határvita lezárását – jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Németország támogatja a szlovén-horvát határvita lezárását célzó erőfeszítéseket – mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Marjan Sarec szlovén miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Tárgyalópartnerével tartott tájékoztatóján kiemelte: a nemzetközi közösséget feszítő „sok problémára tekintettel kívánatos lenne, ha meg lehetne oldani ezt a problémát”. Az ügyben eljáró hágai nemzetközi döntőbíróság döntésével kapcsolatos horvát törekvésekről kérdésre válaszolva azt mondta: biztos abban, hogy a felek tevékenységének nyilvános minősítése nem vezet a vita lezárása felé.

Marjan Sarec hangsúlyozta, hogy kormánya az együttműködés szellemével viszonyul az ügyhöz, de továbbra is ragaszkodik álláspontjához, így arról kíván tárgyalni, hogy miként lehet végrehajtani a döntőbíróság ítéletét.

A találkozón a migrációról is tárgyaltak, amellyel kapcsolatban Angela Merkel kiemelte: egyetértenek abban, hogy mindenekelőtt az EU külső határának védelmére kell összpontosítani, de szolidaritásra is szükség van.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137026

Ajánljuk még a témában