Nyeregbe, Budapest!

2018. október 12. 08:11

Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

Arra jutottam, tulajdonképpen indulhatna a főpolgármester-választáson Berci unokaöcsém is.

„De kanyarodjunk vissza a jelenbe, az LMP-s Ungár Péterhez, aki bár nem mondta ki, hogy beállnának Puzsér mögé pártostul, ismerősen csengő programmal állt elő az ATV-ben, amikor egy esetleges városvezetői győzelemről kérdezték. Azt mondta, szeretnék Budapestet a hetvenes évekből a 21. századba átvezetni, és egy zöld, sétáló fővárost csinálni belőle. Ki tudja, lehet, hogy még az éjjel hozzájutottak a politikai pályán rutintalan Puzsér Sétáló Budapest programjához.

Természetesen bejelentkezett a főnöki székért az MSZP-s Horváth Csaba is, aki nélkül már meg sem érdemes hirdetni főpolgármester-választást, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke pedig gyakorlatilag felköpött, és aláállt, amikor azt mondta, a kormány gyámság alá helyezte Budapestet, illetve »olyan fejlesztéseket bonyolított, amik rontották a fővárosiak életminőségét«. Csendben jegyezzük meg, kétezer-egyszázmilliárd forintnyi beruházásról van szó, amibe beletartozik a Nemzeti Lovarda, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és hosszan lehetne még folytatni a már elkészült és a még zajló »közérzetromboló« felújítások sorát. 

Végigküzdve magam az eddig körvonalazódó főpolgármester-aspiránsok során, arra jutottam, tulajdonképpen indulhatna a választáson Berci unokaöcsém is, aki nagyon szereti a lovakat, szóval írnék neki egy Nyeregbe, Budapest! programot. Felszórhatná a fővárost hosszában homokkal, és csak gyalogosan vagy lóval lehetne közlekedni, Falus Ferenc legnagyobb örömére. Ki tudja, lehet, hogy kenterbe verné az ellenzéki jelölteket az általuk szorgalmazott előválasztáson. Ami viszont biztos: Tarlós István vállalta a Fidesz jelölését, és elnézve a mezőnyt, úgy tűnik, nem lesz nehéz dolga…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136988

Ajánljuk még a témában