Esélyek

Szakértő: Nagy a tétje a félidős választásnak az Egyesült Államokban

2018. október 10. 11:32

Frank Tibor szerint, ha a kongresszus mindkét házában marad a republikánus többség, akkor az elnöknek nagyobb esélye van az újraválasztásra 2020-ban.

 

Nagy a tétje a novemberi félidős választásnak az Egyesült Államok politikai jövője szempontjából, mivel ha a kongresszus mindkét házában marad a republikánus többség, akkor az elnöknek nagyobb esélye van az újraválasztásra 2020-ban – mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Donald Trump amerikai elnök mögött „egy stabil, erős és nagy választói tömeg áll", amely bármikor újraválasztja őt, mert személye megingathatatlan a szemükben – fűzte hozzá. Elmondta: ez nem azt jelenti, hogy minden államban a választók többsége a republikánusokra fog szavazni, éppen ezért bizonyos értelemben már megkezdődött a 2020-as választási kampány és az elnök a félidős választás miatt országjáró körútra indult.

Az elmúlt napokban az amerikai elnök országjáró körútján elsősorban Brett Kavanaugh megválasztásának sikeréről beszélt, akit az elnök jelöltjeként a szövetségi legfelsőbb bíróság főbírájának nevezték ki, ezzel pedig republikánus többségű lett a legfelsőbb bíróság is – tette hozzá Frank Tibor.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136881