Csak óvatosan az össze-vissza olvasgatással!

2018. október 10. 18:06

Lendvai Ildikó
Facebook

Az egy éve előzetesben tartott Czeglédy Csabát ú.n. fegyelmi fenyítésben részesítik, mert túl sok könyvet tartott a zárkájában.

„Az egy éve előzetesben tartott Czeglédy Csabát ú.n. »fegyelmi fenyítésben« részesítik, mert túl sok könyvet tartott a zárkájában. A könyv valóban roppant veszélyes dolog, pl. esetleg elolvashatják más fogvatartottak is. Pláne, hogy a sajtófotókon látni: a bűnjelekből, mármint a két, könyvekkel teli szatyorból kikandikál egy Dragomán-kötet meg Orwell 1984-e. Na ugye! Ez már rosszabb, mint egy élesre töltött pisztoly. Czeglédy büntetésként egy hónapig nem vehet részt a börtönprogramokon.

Sejtettem én, hogy a kormány az iskolarendszer tönkretételével, a továbbtanulás nehezítésével, a Tudományos Akadémia elleni támadással csak a túl sok tudás, túl sok könyv ártalmaitól véd meg minket. Úgyhogy csak óvatosan az össze-vissza olvasgatással! Még a végén minket is eltiltanak a börtönprogramoktól. Meg sem hallgathatnánk a miniszterelnök október 23-i beszédét, és még a nemzeti konzultációban sem vehetnénk részt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136909

Ajánljuk még a témában