Karácsony szerint a kormány gyámság alá helyezte Budapestet

2018. október 10. 14:48
Sérült a budapesti önkormányzatiság, a kormány támogatása nélkül semmilyen fejlesztést nem fog tudni megvalósítani a főváros – mondta Zugló polgármestere.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere szerint a kormány gyámság alá helyezte Budapestet. Karácsony Gergely szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatójára reagált. Úgy vélekedett: önmagában az, hogy a Fidesz „méltóztatott" megőrizni a közvetlen főpolgármester-választást, nem jelenti, hogy nem sérült tovább a budapesti önkormányzatiság. A kormány támogatása nélkül semmilyen fejlesztést nem fog tudni megvalósítani a főváros – mondta.

Szavai szerint az elmúlt nyolc évben rengeteget sérült Budapest függetlensége: a költségvetés a felére süllyedt és sok feladatot államosítottak. Most tulajdonképpen az történt, hogy egy alku keretében a Fidesz megőrizte az önkormányzatiság látszatát a közvetlen főpolgármester-választással, de gyakorlatilag államosította az összes fővárosi fejlesztést – jelentette ki. Budapest a gazdasági teljesítményének a töredékét sem kapja vissza, és ez a néhány százalék is a kormányon keresztül fog érkezni – hangoztatta Karácsony Gergely.

Kiemelte: ami a kabinetnek fontos, az nem feltétlenül az a fővárosiaknak. Sok pénz megy el stadionokra és hasonló projektekre, melyek nem javítják, sőt akár rontják is az életminőséget. Az, hogy a Fidesz kit indít a főpolgármester-választáson, a párt belügye, az azonban nem, hogy megőrződjön Budapest megmaradt autonómiája. A Párbeszéd elkötelezett abban, hogy olyan politikai együttműködés alakuljon ki a voksoláson, ami a fővárosiak többségének akaratát tudja képviselni – jelentette ki a társelnök.

Karácsony Gergely közölte, hogy támogatják az előválasztás intézményét, és kérdésre felelve azt is: valószínűleg el fog indulni egy ilyen megmérettetésen. Azt mondta, ha így alakul, akkor főpolgármester lesz, és ő fogja vezetni a budapesti fejlesztési tanácsot.

(MTI)

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ez a politikai zseni is felébredt végre? Már csak az ő mértékadó véleménye hiányzott az ellenzéki vélemények moslékos vödréből.

Hát igen... A kormány vagy "gyámsága alá helyezi", vagy "magára" esetleg "útszélen hagyja" Budapestet.

Mikor hogy kívánja a "demokratikus" és "európai" kommunikáció.

Egyszerű vidéki vagyok, ritkán járok szép fővárosunkban. De olyankor nekem mindig szebbnek, jobb állapotúnak tűnik. De mivel te gondolom helyi vagy, elhiszem, amit mondasz. Ismétlem, nem élek ott, ezért nincsenek mindennapi tapasztalataim.

Mindegy, honnan nézzük a méretes pofára esést. Azt talán nem nehéz belátni, hogy Karácsony akkor valamiért már ellenzéki győzelmet vizionált, mert egyébként miért szólította volna fel Áder Jánost? Én emlékszem erre, arrogáns, utasító hangnemben beszélt. Mint aki már tud valamit.

Rosszul tudta. De ha nem vizionált győzelmet, akkor viszont érdekes kérdés, hogy miért is volt ez az arrogáns felszólítás?

Este pedig megkérdezte valamelyik tévériporter, hogy mit szól az eredményhez, úgy sunnyogott el, mint aki ott sem volt.

Most pedig az a baja, hogy se miniszterelnökség, se képviselőség, se fővárosi főpolgármesterség nem néz ki neki, nem az ő gyámsága alá kerül Budapest. Marad az élősködés az MSZP-n.

Rendben! De vajon CSAK ez-e Budapest? Nem tudna ugyanez a google maps néhány kivételesen szép utcát is elővezetni, akár a budai, akár a pesti oldalon?

Ez volt az a pont, ahol több jobbikos ismerősöm magára öltötte a szép ruháját és elballagott szavazni a Fideszre. Mert amúgy nem ment volna sehová.

A proli nem feltétlenül jelent iskolázatlanságot. Vagy szerinted azt jelenti?

Biztos vagyok benne, ha egyszer változik a trend a kormányzásban, akkor ezeket a ma még iskolázatlannak mondott tömegeket bölcsen gondolkodó többségnek fogod nevezni.

Múltkor még miniszterelnök akartál lenni.

Anyukád sokat olvashatta neked József Attila Altatóját.

A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis Balázs.

Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs.

Ezt a faszit már láttam valahol

Este kilencig tartott a demokràcia ünnepnapja. Aztàn lett megint diktatúra.

Hát persze, hogy van. Megyek a Kolbász Fesztiválra.
Képzeld, még disznóvágás is lesz!

Válaszok:
Sulammit | 2018. október 10. 17:02

Ezt én is akartam javasolni neki.

Ez a pontos cím.

Disznótoros Kolbászfesztivál - Budapest

Fáradt vagy az egész napi munkától, úgyhogy tudtam, hogy valami idétlenséggel fogsz jönni. És igen! Igazam lett!

Te dolgozol a legtöbbet, mert reggel óta itt vagy mindennap 2 percenként estig. Nem is értem, hogy bírod, hogy nem unod ezt a robotot.
Mindenkinek beszólogatni ez azért elég ramaty munka. Nem hiszem, hogy szórakozásból. Ki hiszi el neked, hogy még ezután dolgozol valahol. Én aztán nem. De más sem.

Igazatok? Inkább gazdáitok, akik megfizetik őket/benneteket, hogy azt mondják, mondjátok ami a gazda érdeke.

Vagy csak szimplán ökrök, akiket az orruknál fogva vezetnek a gerinctelen talpnyaló libsik.

Hívő vagyok és nem hiszékeny.

Már nem él dajcslandban, hazajött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés