Szimbolikus

Az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről

2018. október 10. 12:04

Tóth Bertalan a népszavazással összefüggésben hangsúlyozta, hogy a kezdeményezést szimbolikusnak tartják.

Az MSZP népszavazást kezdeményez a miniszterek, államtitkárok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről – közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tóth Bertalan beszámolt arról is, hogy pártja elnöksége nemzetpolitikai stratégiát fogadott el, amely szerint a nemzetpolitikát az Európai Unión belül kell képviselni.

Tóth Bertalan a népszavazással összefüggésben hangsúlyozta, hogy a kezdeményezést szimbolikusnak tartják, szerintük az a magyar egészségügy állapotára akarja felhívni a figyelmet. Arra a tarthatatlan helyzetre mutatnak rá – folytatta –, hogy míg a kormánytagok kiemelt egészségügyi ellátást kapnak, addig több tízezren várnak műtétre, tíz órákat kell várni a sürgősségi osztályokon.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szocialista alelnöke a nemzetpolitikáról szólva azt mondta, a trianoni trauma feloldását, a nemzetegyesítést csak egy erős, belső határok nélküli Európa, az autonómia tiszteletben tartása és nem az EU-val történő konfrontáció szolgálja.

(MTI)

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136885