Ha választani kell a Szent Korona és egymillió forint között, Volner Jánosnak helyén van a szíve

2018. október 9. 19:33

Nuszbaum Tibor
Reflektor

Volner szervesen vett részt abban a folyamatban, amit szoktak cukisodásnak is hívni, és melynek lényege, hogy Vona Gábor konszolidálta a Jobbikot, középre igyekezvén bevinni a pártot a radikális jobbról.

„Volner János frontális támadást indított pártja, a Jobbik vezetése ellen. Elmondása szerint csalódott, mert a Jobbik vezetése feladta a párt nemzeti identitását, és valami meghatározhatatlan középpártot akarnak belőle farigcsálni, jól hozzádörgölődzve a balközép liberális pártokhoz.

A helyzet elmérgesedni látszik: pár napja, amikor a frakció kizárta soraiból, Volner akkor még azt írta közösségi oldalán, hogy béke van szívében, nem akar senkit bántani. Egy-két nap elteltével már ott tart, hogy a Jobbik vezetésének Soros-kapcsolatairól beszél, amit azzal igyekszik bizonyítani, hogy egy brüsszeli Jobbik által szervezett konferencián CEU-s emberek, meg egy genderkutató is részt vett.

Azonban van egy kis hitelességi bibi. Volner Jánost 2016-ban a Jobbik kongresszusa megerősítette alelnöki posztján, 2018-ban pedig nem csupán a Jobbik kampányának egyik vezető arca volt, de pártja országos listájának 2. helyéről jutott mandátumhoz. Volner szervesen vett részt abban a folyamatban, amit szoktak cukisodásnak is hívni, és melynek lényege, hogy Vona Gábor konszolidálta a Jobbikot, középre igyekezvén bevinni a pártot a radikális jobbról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136854