A baloldal elszámította magát

2018. október 8. 13:27

Peter Van Buren
American Conservative

A valódi terv mindig is az volt, hogy Brett Kavanaugh megerősítését olyan sablonra húzzák rá, amiről a demokraták azt gondolják, hogy megnyerik vele törvényhozási választást.

„A nyomozás, akárcsak Trump adói vagy a ruszkigate, igazából csak alkalom volt arra, hogy mélyítsék a sebet, hogy a történetet elhúzzák még egy hétig. És ha nincs újabb, füstölő puskacső, amin dolgozhat a média, akkor azzal jönnek, hogy maga a folyamat nem volt igazságos – Putyin meghekkelte a választásokat, a gerrymandering manipulálta a szavazást, az FBI-nak nem volt lehetősége elég tanút meghallgatni.

A valódi terv mindig is az volt, hogy Brett Kavanaugh megerősítését olyan sablonra húzzák rá, amiről a demokraták azt gondolják, hogy  megnyerik vele törvényhozási választást, s ami ugyanaz, amiről azt gondolták, hogy hatalmas győzelmet fog  hozni nekik 2016-ban. Így aztán Kavanaugh egész bírói tevékenységét a kukába dobták a clintoni, progresszív témák érdekében: a választás, pontosabban a megerősítés a nők tiszteletéről, a nőgyűlölet elleni küzdelemről, a privilégiumok legyőzéséről szól, és arról, a túl sok a fehér férfi, gonosz Trump, nem küldhetünk egy erőszakkal gyanúsított embert a Fehér Házba, bocsánat, a Legfelsőbb Bíróságra! Diszkvalifikálás démonizálás által. A Kavanaugh-meghallgatás a 2016-os nagy ötlet, a »puncifogó szalag«  újabb verziója volt. A demokraták megint azt akarták elhitetni az amerikaiakkal, mintha mindez a patriarchátusról szólna.

De ez a taktika nem működött. A véget nem érő bégetés ellenére a meghallgatás mégis „munkainterjú” volt, és a hashtagek nem hoztak eredményt. A bírói vérmérséklet problémája? A kérdés sosem merült fel Kavanaugh hosszú karrierje alatt. És egyébként kevés tárgyalóteremben válik a bíróból szenátorok bokszzsákja; talán a helyzet maga igényelt némi szent haragot? Talán páran még emlékeznek rá, hogy a demokrata szavazók miért is pártoltak el Mike Dukakis elnökjelölttől, amikor kicsit érzéketlenné vált egy olyan kérdésre válaszolván, ami egy feleségét sértegető illetővel volt kapcsolatos.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136773