Magyar animációs filmklub indul

2018. október 8. 12:20

A sorozatban a vetítéseket beszélgetések egészítik ki az alkotókkal.

A magyar animációs film történetéből válogató filmklubot indít hétfőtől a Magyar Művészeti Akadémia. A 25 hetesre tervezett sorozatban a vetítéseket beszélgetések egészítik ki az alkotókkal és szakértőkkel.

„Szeretnénk keresztmetszetet adni a magyar animációs filmről, tehát nem kimondottan történeti szempontból áll össze a program. A legtöbbször egy egészestés film mellett az alkotó más, kisebb alkotásait is levetítjük" – mondta Buglya Sándor, az MMA Fotó- és Filmtörténeti Tagozatának vezetője a hétfői sajtótájékoztatón.

A vetítések hétfőnként lesznek a Premier Kultcaféban. Az október 8-i első alkalommal Szalay Péter Pannónia Anno című filmjét láthatják a nézők, egy hétre rá Jankovics Marcell János vitéze, október 22-én Dargay Attila Ludas Matyija lesz műsoron. Decemberig mások mellett Macskássy Gyula, Kovásznai György, Reisenbüchler Sándor, Gémes József, Foky Ottó, Cakó Ferenc, Varga Csaba animációit vetítik. A Ternovszky Béla által rendezett, a közelmúltban felújított Macskafogót december 3-án tűzik műsorra.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136765