Molinó

Így tiltakoznak Erdoğan ellen Gyurcsányék

2018. október 8. 16:35

Orbánt és Erdoğant szerelmespárként ábrázoló, molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán a DK a török elnök látogatása elleni tiltakozásul.

A Demokratikus Koalíció (DK) egy Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdoğant ábrázoló, „Love is love” feliratú molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán, hogy így tiltakozzon a török elnök és a magyar miniszterelnök hétfői találkozója ellen.

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor megmutatta „török példaképének”, hogy nemcsak az EU-n kívül lehet „szájzárat rakni a népre”, hanem az EU-n belül is, ugyanis nem engedélyezték pártjuk tüntetését.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, ezért a kiakasztott molinóval üzenték meg a „diktátortalálkozó” két résztvevőjének, hogy nem szívesen látott személyek Európában. A képviselő kijelentette, hogy a két politikai vezetőt a „saját népük elnyomása köti össze” és Törökországban pontosan ugyanúgy, a demokratikus intézményrendszer leépítésével „kezdődött a diktatúra, mint nálunk”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136784

Ajánljuk még a témában