Kenya

A gyarmati elnyomásra emlékeztetett Melania Trump öltözete a CNN szerint

2018. október 7. 10:46

Melania Trump amerikai first ladyt nem először éri kritika az öltözködésében rejlő vélt vagy valós politikai üzenetek miatt.

Melania Trump amerikai first lady a CNN szerint nem megfelelően öltözködött kenyai látogatása során. A lap a The Guardianre hivatkozva azt írja, az európai felfedezők és gyarmatosítók jellegzetes trópusi sisak (pith helmet) „a rang és az elnyomás szimbóluma”.

Egy olyan utazáson, amin Melania Trump vett részt nem indokolt egy ilyen kalap, nincs rá szükség – jegyzik meg a CNN szerzői, felidézve a korábbi first ladyk stílusát: Michelle Obama színesebb, míg Laura Bush a rá jellemző szolidabb ruhákban lépett Afrika földjére.

Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben csak így kommentálta felesége afrikai útját: „hazánk nagyszerű First Ladyje, Melania igazán helyesen jár el Afrikában. Az emberek szeretik és ő is szereti őket. Gyönyörű ezt látni”. 

A média nem először tulajdonít politikai jelentőséget az amerikai first lady öltözetének, korábban az az eset járta be a sajtót, amikor Melania Trump illegális bevándorlók gyerekeihez látogatott el „Én igazán nem törődöm vele? És te?” – feliratú dzsekiben.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136714