Európa érdemelne egy „Sargentini-jelentést”

2018. október 3. 16:32

Szili Katalin
Magyar Hírlap

Nem tudok elképzelni még egy olyan politikai erőt bárhol a világban, amely külföldön olyan szinten támadja a saját országát, mint a magyar „baloldal”. Interjú.

 – A Sargentini-jelentés elfogadása után azt mondta, hazája ellen támadt a magyar baloldal azzal, hogy megszavazta a dokumentumot. Ők viszont azt hangsúlyozzák, hogy nem Magyarország, hanem a magyar kormány tevékenysége ellen szavaztak. Miért tartja hazaárulóknak őket?

A Sargentini-jelentésnek egyébként már a címe is egyértelművé teszi, hogy az Magyarországról, nem csak a magyar kormányról szól, esetleges következményei pedig minden magyart érintenek. Meg kellett szólalnom az elfogadása után, mivel túl azon, hogy én magam nem értek egyet a jelentéssel, nem tudok elképzelni még egy olyan politikai erőt bárhol a világban, amely külföldön olyan szinten támadja a saját országát, mint a magyar »baloldal«. Ez nem korrekt magatartás egy párt részéről sem, a belpolitikai csatákat itthon kell megvívni. Be kellene végre látniuk, hogy áprilisban vesztettek, és tehetetlenségükben hiába próbálkoznak, már nincs jogorvoslati lehetőség.

Brüsszel nem lehet fellebbviteli fórum, ebben a kérdésben nincs másodfok. Az április 8-i választáson világossá vált az emberek véleménye, és egyértelmű lett, hogy nem a bevándorláspárti ellenzéket, hanem egy olyan politikai erőt támogatnak, amely számára a nemzet elsődleges. Azzal, hogy a hazai ellenzék megszavazta a Sargentini-jelentést, egyértelműen az európai bevándorláspárti erők mögött sorakozott fel, amivel még inkább elriaszthatja a magyar választókat magától, ami majd megmutatkozik a jövő évi európai parlamenti választáson.

– Szerintük azonban Orbán Viktor Európa-ellenes és a jogállamiságot lebontó politikája ellen szavazott az Európai Parlament többsége.

Valójában nem Magyarország, hanem Európa érdemelne egy »Sargentini-jelentést«. Érdemes lenne ugyanis azt is összefoglalni, hogy Brüsszel mi mindenben nem képviseli az európai emberek érdekeit. Az elmúlt időszak valamennyi nemzeti szinten tartott választási eredménye jól jelzi, hogy azok a politikai erők tudtak megerősödni, amelyek a saját országuk, nemzetük védelmét, a migrációval szembeni fellépést tartották elsődleges feladatuknak. Az Európai Unió most próbál elégtételt venni, mert tisztában van azzal, hogy helytelenül kezelte a bevándorlást. Nehéz lehet beismerni az önmagukat európainak tartó politikusoknak – akik egyébként Európa védelmét és az európaiak biztonságát nem tartják elsődlegesnek –, hogy nem volt igazuk ebben a kérdésben. Nem most kellett volna előállni azzal, hogy a schengeni határvédelmet meg kell erősíteni. Magyarország megtette a maga lépéseit már három évvel ezelőtt, és bizonyította, hogy képes megvédeni a saját és egyúttal az unió külső határát. Ezzel, ahogyan a történelemben már nem először, nemcsak a magyar embereket, hanem egész Európát védte és védi most is. A határőrizet joga nemzeti szuverenitási kérdés, annak elvétele pedig egy migrációpárti javaslat.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136550