1. mi lesz Európával a Brexit után? 2. hova vezet Orbán populizmusa?

2018. október 3. 18:06

Fekete-Győr András
Facebook
Ez még akkor is nagyon meredek, ha készültek ránk.

„Az milyen, amikor egy Amerika belsejében lévő középsuliban a diákok azt kérdezik tőlünk, fiatal európai vezetőktől, hogy 
1. mi lesz Európával a Brexit után? 
2. hova vezet Orbán populizmusa?

Nem vicc. Ez még akkor is nagyon meredek, ha készültek ránk.

A frontális beszélgetés után kis körökre bomlottunk, én pedig kaptam három iszonyú aranyos diáklányt, akiknek meséltem a magyarságról, a kultúránkról, és a Momentumról. 
Ők pedig elmondták nekem, hogy a facebook nem menő, a snapchat a nyerő. A telefonjaikat pedig le kell adniuk órakezdés előtt. 2400-an járnak a Valley-be, és van egy 1200 fős színháztermük, egy 6800 fős amerikaifoci stadionjuk, több száz darabos számítógép parkjuk, és annyi minden más, hogy órákon át sorolhatnám. És bizony megbecsült, kiegyensúlyozott tanáraik is, hiszen az átlagos tanári kereset az USA-ban 1,1 millió Ft

Habár a társadalombiztosítási rendszer Amerikában kritikán aluli, az oktatásba rengeteg erőforrást és figyelmet fektetnek. Ennek köszönhetően nem szavazógépeket, hanem kritikusan gondolkodó, gyakorlatias állampolgárokat nevelnek.

Ha Orbán Viktor luxusgépek bőrfoteljei és focimeccsek VIP páholyai helyett iskolákba és kórházakba is ellátogatna néha (elvégre ezért fizetjük), lehet, hogy lenne némi fogalma Magyarország jelenéről és jövőjéről...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na és mit mondtál a diáklányoknak? Orban is a dictator! Amilyen szofisztikált világnézeti műveltséged és tapasztalatod van, ennyire biztos futotta.

"Habár a társadalombiztosítási rendszer Amerikában kritikán aluli, az oktatásba rengeteg erőforrást és figyelmet fektetnek. Ennek köszönhetően nem szavazógépeket, hanem kritikusan gondolkodó, gyakorlatias állampolgárokat nevelnek."

Jah, kritikusan gondolkodók, na persze. Ahogy azt Fekete-Győr Móriczka elképzeli. Az átlag usa polgár a kontinenseket is eltéveszti a vaktérképen, nemhogy az országokat.

Az "iszonyú aranyos" jelző olyan, mint amikor egy tinédzser henceg.

Amerikában mennyibe kerül egy liter tej?

"Amerika belsejében lévő középsuliban a diákok azt kérdezik tőlünk, fiatal európai vezetőktől, hogy
1. mi lesz Európával a Brexit után?
2. hova vezet Orbán populizmusa?"

Azt is megkérdik Hungary melyik államban található.

Amerika belsejében lenne érdemes elindítani a FeGyőr Népiskolát!

( A fiatal európai vezető kicsit erős :) )

Los Angelesben is lehetne egy momentuma ennek a f@sznak. Aláírás az Olimpiáról!

"meséltem a magyarságról"

Egyszer volt, hol nem volt..

Európa populizmusa... mondja ezt a vérpopulista fegyőr, aki a populista olimpaellenes kampányával szerzett magának ismertséget, aki olyan politikusokkal harcol együtt, mint a migránsokkal fotózkodó Bundesmutti (a wilkommenskultur maga is populizmus), meg a feketékkel pózoló Macron, DJ Gyurcsány hogy szavazásra buzdító híres amerikai színészekről ne is beszéljünk.

Igazad van: elgépeltem.
A lényegen ez semmit nem változtat: a populizmus a baloldal szlengjében annak az elítélését jelenti, amit egyébként maguk is előszeretettel művelnek: népszerűséghajhászó felszínes, népbutító demagógiát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés