Nincs vége?

Újabb fegyelmi indul Szél Bernadett ellen – ezúttal a Sargentini-jelentés miatt

2018. szeptember 26. 22:36
Újabb fegyelmi eljárás indult az LMP-ben Szél Bernadett ellen. Az ok többek között a Sargentini-jelentés támogatása.

Újabb eljárást indítottak Szél Bernadett egykori pártelnök ellen az LMP-ben, az elmúlt hetekben adott nyilatkozatai – többek között a Sargentini-jelentés támogatása – miatt – írja a Zoom.hu.

A véleményem pedig erősen eltér az LMP hivatalos álláspontjától, EP-képviselőként én megszavaznám a jelentést” – fogalmazta meg különvéleményét Szél a strasbourgi szavazás előtt egy Facebook-kommentben, miközben a párt országos elnöksége úgy döntött, nem támogatja a Sargentini-jelentést.

Szél korábban lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől. De most újra fegyelmi indul ellene a fenti kijelentése miatt. A Zoom értesülése szerint a kezdeményező Sallai Róbert Benedek, aki ellen korábban szintén indult fegyelmi eljárás.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet Más a Politika

(Ezekhez képest Torgyán meg Giczy meg a többi frakciózó kispályás volt... :DDD)

te hányszor szavaztál az lmp-re?

Hát, ha így folytatja, az LMP-nek már a 3% sem fog összejönni.
Egyre nevetségesebb amit csinálnak.
Mint egy romkocsma "meghatódott" közönsége...

Az biztos, hogy tisztulnia kéne, de hát a kétharmad szorosan összezár, nomeg Polt Peti is áll a vártán...

Azt nézi, hogy mikor szakad rá az ég, mert azt mondta, hogy egyedül fogja leváltani a kormányt.

azért kérdezem, mert kicsit nevetséges úgy magyaráznod arról, hogy ki való az lmp-be és ki nem, hogy közben soha nem is voltál potenciális szavazójuk.

én szavaztam az lmp-re, többször is. legutóbb épp hadházy ákos és szél bernadett miatt. de pont a fentihez hasonló hírek miatt valószínű, hogy többször nem fogok.

Válaszok:
hátakkor | 2018. szeptember 27. 7:12

2014-ben volt rá lehetőséged, hogy schifferre szavazz. orbán már akkor is vállalhatatlan volt.
de ha neked attól szimpatikus az lmp, hogy az ner-kompatibilis, akkor te bizony fidesz-szavazó vagy, és nem lmp-szavazó.

És a Főnök is tömlöcbe veti Dettit. Ez lett a miniszterelnöki àlmokból..

Amilyen buta, de tudálékos, agresszív egzaltált ez a spiné, nem csodálom, hogy azt a pár párttársát is irritálja.
Saller Robi tűrtőzteti magát és etikai bizottsággal osztatja ki sallereit.
Legjobbkor vonják vissza az USA-ba kiképzésre Dettit. Lesz mit tanulnia:
A Women Leaders: Promoting Peace and Security (Női vezetők: A béke és biztonság előmozdítása) elnevezésű tanulmányi út célja a kiírás szerint a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálata a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén.

Találtak már női társelnököt Detti helyére? Demszkij szeretne visszatérni a politikába, de azt se tudja fiú-é, vagy lány. Viszont tudja hogy lehet nyerni.

"én szavaztam az lmp-re, többször is. legutóbb épp hadházy ákos és szél bernadett miatt. "

Úhh! Azt' mit láttál meg bennük, amit más nem?

Válaszok:
emhem | 2018. szeptember 27. 8:26

"Ha akkor lett volna határkerítés, jóval előrébb tartanánk!"

A Habsburg Birodalom Lembergig ért és az akkori "schengeni" légies határok megkönnyítették a beözönlést. Még a Dualizmus korában is.

Saller Robiról a sallere előttről az maradt meg, hogy az állam, - az adófizetők - minden háztartásnak adna 1 millió forintot és utána ingyen lenne az áram. Magyarországon 4 millió háztartás van. Ez kb. az éves költségvetés 20%-a.
Másnap Detti vázolta a miniszterelnöki programjából, hogy a közoktatásra a költségvetés 20%-át költené. Feri ( aki már látott költségvetést, ami sehogy sem jött ki trükkök százaival sem) és Baló pár aggodalma után Detti szabadkozott, hogy ő nem matematikus.

A nők történelmi szerepe a konfliktuskezelésben kiképzés pont a legjobbkor találja meg Dettit az USA-ban. Ott nincs sok matek.

Itt lenne az ideje az LMP normalizálódásának.

azt, hogy nem korruptak, és dolgoznak a fidesz leváltásáért.

elhiszem, hogy ezek egy elkötelezett fidesz-szavazónak nem lényeges szempontok, de pont ezért nem érzem azt, hogy számít az ilyen emberek véleménye az lmp belpolitikájáról.

Válaszok:
hátakkor | 2018. szeptember 27. 9:09

tudsz akár csak egy példát is mondani?
mert én azt látom, hogy az lmp évekig 4-5%-on mozgott, aztán a szél-kampány végén több mint 7%-ot kapott a választáson. azóta meg 3%-ra esett vissza a belső problémáik miatt.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. szeptember 27. 9:45

Jobb híján mindenről a Fidesz tehet, de ezek szerint csupa hülye, megvásárolható politikus alkotja az ellenzéket. De ez a jellemfejlődési hiányosság is a Fidesz bűne?

Vagy csak arról van szó - továbbfejlesztve a logikádat - hogy az européer ellenzéki politikusok nem engednek érvényesülni olyan ellenzékieket, akik valóban ütőképes ellenfelei lehetnének a Fidesznek. Ezek nem a Fidesz politikájának száz százalékos tagadásából indulnának ki, hanem bizonyos részletek elfogadása mellett lennének ellenzékiek. Netán nekik is lennének fenntartásaik a liberális demokráciával, az EU működésével kapcsolatban.

Persze a liberális demokratás semmiféle tőlük eltérő ideológiát nem ismernek el. A megengedő liberalizmus jegyében.

"azt, hogy nem korruptak, és dolgoznak a fidesz leváltásáért."

A legtöbb ember nem korrupt. Azt hogy egy parlamenti képviselőt a State Departmant utaztat, elszállásolja, képzi az önmagában még nem biztos korrupciós kísérlet. Bízzunk Dettiben, hogy a kiképzés nyomán nem idegen érdekeket fog szolgálni!
Detti meg Hadházy olyan eredményesen dolgozik a Fidesz leváltásáért, hogy a két társelnök saját magát váltotta le.

Az LMP-ben Saller Robi szerepe volt a konfliktuskezelés és béketeremtés. „Nekem ne vigyorogj bazmeg, mert pofán baszlak!”

Dettit a State Departmant fogja kiképezni a konfliktuskezelés és béketeremtés női szerepére. Mire hazajő olyan béke lesz, konfliktus meg egy szál se!

egyetértek. én azért szavaztam rájuk, mert azt hittem, hogy az lmp az, amit a vezetői képviselnek: ellenzéki.
azóta kiderült, hogy a valódi hatalom nem ellenzéki emberek kezében van, úgyhogy nem fogok rájuk szavazni.

ha szerintetek ettől lett jó az lmp, akkor hajrá, szavazzatok rá. én csak örülök neki.

de ha ti sem szavaztok rájuk, meg én sem, akkor senki nem fog. úgy meg nehéz értelmesnek beállítani azt, ami ott folyik.

"az lmp évekig 4-5%-on mozgott, aztán a szél-kampány végén több mint 7%-ot kapott a választáson. azóta meg 3%-ra esett vissza a belső problémáik miatt."

Butaságokat hordasz össze. "évekig 4-5 %-on mozgott.- írod.
Az LMP 2010-ben indult először országgyűlési választáson. Így legfeljebb csak 2010 és 2014-ben lehetett volna 4-5 %-on. Azonban nem ez történt.
2010-ben 7,48 %
2014-ben 5,47 % ekkor vált ki a PM
2018-ben 7,31 %

Az LMP akkor alakult meg (2009) amikor várható volt, hogy az SZDSZ kiesik. Ebből eredően az LMP - hiába tagadta az LMP vezetése - az SZDSZ talaján hozták létre. Ezt bizonyítja a PM kiválása és csatlakozása a választás során Összefogáshoz (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP). Ez okozta, hogy 2014-ben csökkent az LMP támogatása.
Mivel 2014-ben a PM csatlakozott a szocialistákhoz 2018-ban a 2014-es PM szavazók nagy része visszatért az LMP-hez. Így lett az LMP-nek 2010-hez hasonló tábora 2018-ban.
Így a 2014-hez viszonyított növekedéshez nincs köze Szél Bernadettnek. Akkor lenne köze - ahogy várták - 10 % körül, esetleg felette végzett volna az LMP 2018-ban. Így azt mondhatjuk, hogy Szél B. irányítása alatt lévő LMP inkább taszította a választókat és nem vonzotta. Amit pedig a választások után a vezetése alatt történt, majd lemondása körülményei következtében az LMP tovább erodálódott. Ebben még szerepe van Hadházynak is.

"egyértelműen csillog a szélbernadett szeme, mint aki ivott, vagy szívott valamit."

Lehet, de a spiné gyárilag sem százas. A kórtan Rosa Luxemburg szindrómaként ismeri ezt az esetet.

"egy tisztességes, hazaszerető, az ország javáért dolgozó és értelmes ellenzékre szüksége lenne a magyar politikának. Na ilyen most nincs."

Mert 2010-ben kormányra került az az ellenzék. Van ilyen.

ebben nem értek egyet.
szerintem a momentum, a kétfarkú kutyapárt és a választás előtt az lmp (azóta csak hadházy ákos) is "tisztességes, hazaszerető, az ország javáért dolgozó és értelmes" ellenzék.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. szeptember 27. 10:19

LMP? Ugye három százalék....azért ez már a vég, amikor egy Soros által finanszírozott pártban nekimennek Soros leghűségesebb zsoldosának....

A "miniszterelnöki székből" ekkorát bukni kedves Bernike....talán el kellene mennie végre dolgozni.

"szerintem a momentum, a kétfarkú kutyapárt és a választás előtt az lmp (azóta csak hadházy ákos) is "tisztességes, hazaszerető, az ország javáért dolgozó és értelmes" ellenzék."

Szerinted. Ötmillió szavazó szerint meg nem.

Attól, hogy neked a narancs a kedvenc színed, én még nem vagyok se zöld, se kommunista.
Bírom ezt az egyszerű világképet, hogy aki kritizálni meri a Pártot, az csakis sorosistaballberáliskommunistahazaáruló lehet...

Miért is???
Zavarnak a tények???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés