Vallásjog

Szakértő: Az Európában élő muszlimok 60 százaléka a saría szerint élne

2018. szeptember 24. 20:49

Az Európában élő muszlimok több mint hatvan százaléka inkább a saría szerint élne, mint a befogadó ország fennálló jogrendje szerint – hívta fel a figyelmet a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója.

Felmérések szerint az Európában élő muszlimok több mint hatvan százaléka inkább az iszlám vallásjog, a saría szerint élne, mint a befogadó ország fennálló jogrendje szerint – közölte a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Incze Nikoletta azt mondta, Európában a muszlimok beilleszkedése során „komplikációk merültek fel” az elmúlt ötven évben, és olyan párhuzamos társadalmak jöttek létre, ahol a muszlimok a saját szabályaik szerint próbálnak élni.

Szerinte, az, hogy a brit rendőrség Nyugat-Yorkshire grófságban olyan egyenruhát szabat munkavállalóinak, amely a muszlim nők számára is elfogadható, sok problémát vet fel. Ez a fajta viselet ugyanis korlátozza a mozgást, egy rendfenntartó szervnél egy ilyen akadályozó tényező pedig hosszú távon kihathat a társadalomra.

Az egészségügyben például fertőzéseket okozhatnak, ha a muszlim munkavállalók nem tűrik fel a ruhájuk ujját könyékig – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136095