Gyurcsány, az ellenzék vezére

2018. szeptember 24. 10:14

Deák Dániel
Figyelő

Magyarország egyik legelutasítottabb politikusa az ellenzéki oldal szimbóluma.

„Talán senki sem gondolta volna, hogy 12 évvel az őszödi beszéd után még mindig Gyurcsány Ferenc lesz az ellenzék ura. Most mégis ez a helyzet, a bukott kormányfő a Sargentini-jelentést követő ellenzéki szóváltások vezérszereplője lett.

Miután a parlamenti ellenzéki pártok mindegyike hozzájárult a Sargentini-jelentés elfogadásához a tartózkodással vagy az igen gomb megnyomásával, már az elfogadást követő hétvégén rögtön egy Gyurcsány Ferenccel fémjelzett, a jelentést ünneplő megmozdulást hívtak össze.

Ez a két esemény jól jelképezi, hogy az ellenzéki pártok továbbra sem tudnak szabadulni a népszerűtlenséget eredményező két béklyótól: miközben nemzeti kérdésekben nem lehet rájuk számítani, Magyarország egyik legelutasítottabb politikusa az ellenzéki oldal szimbóluma.

Ahogy a 2004-es, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás alkalmával is képesek voltak rárontani saját nemzetükre, úgy most ismét Magyarország nemzeti érdekeivel szemben szavaztak. Tették mindezt úgy, hogy a holland zöldpárti képviselő szövege kapcsán még saját maguk is elismerték, hogy abban valótlan állítások tucatjai olvashatók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136057