Önkén(y)telenül

2018. szeptember 21. 16:07
Rostás-Péter István
Maszol

Két hiba csúszhat a számításba: a boxban vannak szabályok és hivatásos ökölvívók, a politikában, jelesen a hazaiban, most épp a szocdemek térfelén mindenki a maga szabályai szerint igyekszik profizálódni.

„Mint a válságok legtöbbjében, az épp zajló belviszály több (és megfontolásra ingerlő) vetülettel rendelkezik, mint a két tábor és a bizonytalanok csoportdinamikája. Látszólag a pártdemokrácia és a pártfegyelem mérkőznek, a vezető testületben elkezdődött a licit: Dragnea vagy a kormányon maradás, kizárással való fenyegetés, és még ki tudja hány ilyenkor bevethető csel. A »puccsisták« nem generációs alapon szerveződtek: ez nem a fiatal farkasok lázadása – ezért mérsékelt elvárásokkal érdemes a küzdelem kimenetelét várni. (amúgy ez nem szocdem-specifikus gond, a káderhiány, pontosabban a rekrutációs stratégiák nemléte a liberálisoknál is fennáll. Különben mivel magyarázható, hogy a megfeneklett pártbárkát a leharcolt Crin Antonescu és Vasile Blaga tunningolása révén próbálják az EP-választások hullámtarajára taszítani?)

Pénteken meccs lesz az első ligában: a Sepsi Osk-Voluntari találkozó mellett egy másik mérkőzés is zajlik majd a Kiseleff úti székhelyen, amely azért stadionná nem válik, legfeljebb ketrecharcosokra szabott arénává. A profi ökölvívásban ritkán szoktak döntetlenre hozni egy bunyót, bár a jelek arra utalnak, hogy a zendülők pontozásos győzelmére mintha többen fogadnának. Két hiba csúszhat  a számításba: a boxban vannak szabályok és hivatásos ökölvívók, a politikában, jelesen a hazaiban, most épp a szocdemek térfelén mindenki a maga szabályai szerint igyekszik profizálódni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135981