Európa önjelölt megváltójából a kisebbségbe szorított soviniszta szélsőjobbos békebontók szájhőse

2018. szeptember 21. 16:50

Haskó László
Magyar Narancs

Innen még az olyan kaméleonoknak, mint Orbán Viktor sincs visszaút.

„Elkezdődött a végső visszaszámolás. Innen még az olyan kaméleonoknak, mint Orbán Viktor sincs visszaút. Orbán Viktor nem tudja elviselni és elismerni a legkisebb kudarcot sem. Elveinek, gyakorlatának és személyének ilyen mértékű elutasítását valószínűleg már fölfogni sem képes. Európa önjelölt megváltójából a kisebbségbe szorított soviniszta szélsőjobbos békebontók szájhőseként kellene azonosítania magát. Tiszta aggyal ez elviselhetetlen volna. Ám ő nem inog meg. Nem inoghat meg. Túl sokat veszíthet. Köztörvényes csontvázak százával dőlhetnek ki a szekrényéből, ha kiveszik a kezéből a kulcsot.

A Sargentini-jelentés elfogadása merőben új belpolitikai helyzetet is teremtett. Senki sem tarthatja továbbra is legitimnek a magyar kormányt, bármekkora többséget bitorolnak és bármilyen útszéli hangon fenyegetőznek és szitkozódnak.

Szánalomra sem méltó, magukat ellenzékinek hazudó pártjaink (LMP és Jobbik) letették a garast az önmaga védelmében az EU szétrombolásán erőlködő és az európai nemzeteket előbb-utóbb konfliktusba sodró Orbán mellett. Aligha leptek meg bárkit.

Szánalomra méltó parlamenti ellenzéki pártjainknak pedig (MSZP, illetve DK) el kellene végre dönteni, hogy a kormány ellenzékeként a Parlamentben kívánják folytatni, vagy a rendszer ellenzékeként az utcán. A kettő egyszerre nem megy. A Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása után ismét alkalmat kaptak, hogy felmondják az együttműködés minden formáját (beleértve az országgyűlésit) azzal a magyar kormánnyal, amelyik elveszítette minden tisztességes európai politikai formáció támogatását, és amelynek útja egyenesen a politikai és a büntetőjogi süllyesztő felé visz. Ha a Parlamentben maradnak, sokat segítenek Orbánnak abban, hogy magával rántsa az országot is a szakadékba. Hosszú és fájdalmas agóniát segítenének, amelynek tömjénfüstje nagy valószínűséggel őket is megfojtaná.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135987